Boagiu ii cearta pe constructorii de la santierul Fundulea-Fetesti

Vineri, 27 Mai 2011, ora 18:58
1770 citiri
Boagiu ii cearta pe constructorii de la santierul Fundulea-Fetesti

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, ca pe tronsonul de cale ferata Fundulea-Fetesti al liniei Bucuresti-Constanta, unde compania italiana Astaldi efectueaza lucrari de modernizare, este "vraiste si haos" si ca reprezentantilor constructorului ar trebuie sa le fie rusine, transmite Mediafax.

Lucrarile sunt in intarziere si au fost si "smecherisme" cu piatra sparta, a spus Boagiu, aflata intr-o vizita pe santier.

"Rusine constructorilor! Atat va spun si in rest nu mai comentez. Este jenant ca sa stea secretarul general (al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, n.r.) sa vada unde se poate gasi piatra sparta si apoi vine Astaldi si iti rade in nas ca «nu avem piatra si nu avem de unde sa aducem». Este vraiste si haos pe tronson", a spus ministrul.

Constructorul a afisat pe tabelul tehnic al lucrarii ca termen de finalizare data de 30 septembrie, insa Boagiu le-a cerut ca termenul sa fie 15 iulie.

"Ati pus 15 iulie prima oara ca termen, asta sa se intample, nu 30 septembrie, ca vine vara si trenul va face doua ore si jumatate pana la Constanta. Este un proiect cu fonduri de preaderare ISPA din 2007", a adaugat Boagiu.

In replica, un reprezentant al Astaldi a promis ca lucrarile vor fi finalizate pana la 15 iulie, fiind in curs de montare stalpii pentru linia de contact.

Intrebata daca va aplica penalizari constructorului in cazul depasirii termenului, Boagiu a raspuns afirmativ.

"Penalitatile sunt de 1% pentru fiecare zi de intarziere si merg pana la 15% din valoarea contractului", a spus ministrul.

#boagiu, #constructori, #santier, #constructori autostrada , #Stiri Imobiliare