Bechtel continua disponibilizarile, raman doar 300 de muncitori

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 23:14
1868 citiri
Bechtel continua disponibilizarile, raman doar 300 de muncitori

Compania americana Bechtel continua disponibilizarile pe santierul Autostrazii Transilvania, cu exceptia a 300 de muncitori care vor lucra pe portiunea Campia Turzii-Turda, sustin reprezentantii sindicatului din cadrul Bechtel, care ameninta cu proteste.

Liderul sindicatului din cadrul Bechtel, Mihai Lup, a declarat, miercuri seara, la finalul celor trei ore de discutii cu conducerea Bechtel, ca reprezentantii companiei doresc continuarea disponibilizarilor colective intrucat nu s-au primit datoriile de la statul roman.

"Conducerea Bechtel a refuzat sa amane decizia de disponibilizare colectiva, invocand faptul ca nu au primit datoriile de la CNADNR. Vor sa continue cu concedierea colectiva a circa 1.600 de persoane si sa pastreze doar 300 de angajati pentru lucrarile la portiunea de 10,2 kilometri de la Campia Turzii la Turda ", a spus Lup.

Potrivit acestuia, sindicalistii pregatesc actiuni de protest in cazul in care se va ajunge la disponibilizari, actiuni care vor culmina cu blocarea de drumuri si chiar a Autostrazii Transilvania. "Noi nu ne lasam oamenii sa fie concediati.

Bechtel a continuat santajul la adresa Guvernului, iar noi vom protesta inclusiv prin blocarea drumurilor si chiar a Autostrazii Transilvania", a spus Mihai Lup. Acesta a precizat ca, in cursul saptamanii viitoare, sindicalistii de la Bechtel vor incerca sa discute cu oficialii Ministerului Transporturilor pentru a primi un raspuns ferm in ceea ce priveste asigurarea finantarii pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania.

La discutiile purtate la Campul Savadisla al Bechtel a fost prezent si directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

Constructorul Autostrazii Brasov-Bors (Transilvania), compania Bechtel, a anuntat, saptamana trecuta, ca ar putea face concedieri colective din cauza neonorarii datoriilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de 214 milioane de euro.

Totodata, Cartel Alfa Cluj anunta, in urma cu o saptamana, ca va organiza miscari de protest in conditiile in care sindicalistii de la Autostrada Transilvania au primit o instiintare de incepere a procedurilor de disponibilizare colectiva a tuturor celor 1.933 de angajati ai companiei Bechtel.

Pe de alta parte, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj anunta ca ia in calcul actionarea in instanta a companiei americane Bechtel, sustinand ca procedura de concediere colectiva a tuturor angajatilor nu respecta prevederile legale.

Conducerea Bechtel si reprezentantii sindicatelor au convenit, luni, continuarea, in acest an, a lucrarilor pe portiunea Campia-Turzii - Turda, in lungime de 10,2 kilometri, cu conditia asigurarii finantarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bechtel, #autostrada, #someri , #Stiri Imobiliare