Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bechtel are la dispozitie 120 milioane euro pentru lucrari la Autostrada Transilvania in 2007

Bechtel are la dispozitie 120 milioane euro pentru lucrari la Autostrada Transilvania in 2007

Compania americana Bechtel, care construieste Autostrada Transilvania, va avea la dispozitie 120 milioane de euro pentru lucrari in 2007, a anuntat miercuri, intr-un interviu acordat Agentiei ROMPRES, ministrul Transporturilor, Constructiiilor si Turismului, Radu Berceanu.

"In 2007 am cazut de acord cu cei de la Bechtel sa lucreze de 120 milioane de euro. Majoritatea lucrarilor vor fi efectuate pe tronsoanele Bors - Suplacu de Barcau si Campia Turzii - Gilau", a subliniat ministrul Transporturilor.
Ministrul a spus ca autoritatile au platit deja un avans pentru Bechtel, in vederea realizari unor lucrari in 2007.

"Am platit deja un avans de peste 36 milioane euro, asa ca ma astept in curand sa vad compania Bechtel si la fapte, nu numai la promisiuni. Anul trecut nu au fost la inaltimea asteptarilor, fiind nevoiti la final de an sa returneze anumite sume", a explicat Berceanu.

Compania americana Bechtel, nu a putut cheltui toti banii alocati pentru lucrari in 2006. Ministrul a spus ca statul a facut un imprumut de 100 milioane de euro pentru a plati lucrarile companiei, dar Bechtel nu a reusit sa cheltuiasca toata suma.
Lucrarile la autostrada Brasov-Bors au inceput pe 16 iunie 2004. Costurile totale pentru autostrada in lungime de 415 kilometri sunt evaluate la circa 3,8 miliarde euro, din care 2,2 miliarde euro pentru lucrari.

Renegocierea contractului incheiat cu firma americana Bechtel, finalizata la sfarsitul anului 2005, a adus statului roman o economie de 126 milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori