Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit

Marti, 04 Mai 2021, ora 08:30
1433 citiri
Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit
Foto: Pixabay.com

Ideea unui credit imobiliar nu surade tuturor, mai ales ca nu este la indemana oricui sa ia un astfel de imprumut. Din aceasta pricina, oficialii BNR afirmau zilele trecute, facand referire la cifrele din decembrie 2020, ca fara a apela la un credit ipotecar, romanii si-ar putea achizitiona mai repede o locuinta.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, in cat timp poti strange banii pentru o locuinta decenta.

Astfel ca, timpul necesar achizitionarii unei locuinte cu 2 camere la nivel national este de circa 8,5 ani, iar in cazul unui imobil cu 3 camere durata creste la peste 11 ani (date la decembrie 2020).

Ce inseamna asta? Pai daca mergem pe o estimare ca, la nivel national, un apartament de 2 camere de 50 metri patrati costa in medie 40.000 de euro, atunci in cele 102 luni (8,5 ani) ar trebui sa pui de o parte, lunar, cam 390 de euro.

In schimb, in cazul unui apartament de 3 camere care are 72 metri patrati si costa in medie 60.000 de euro, in fiecare din cele 132 de luni (11 ani), ar trebui sa economisesti cam 450 de euro.

Sumele sunt destul de maricele, dar daca stai sa te gandesti, mai bine economisesti banii asa, decat sa platesti 30 de ani pentru o rata care este la jumatate din aceste sume.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani

Broker sau asigurator? Care este mai avantajos pentru tine ca asigurat?

FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti ...citeste mai departe despre "Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit" pe Ziare.com

#bani locuinta fara credit, #credit ipotecar, #credit imobiliar , #Stiri Imobiliare