Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS spera sa modifice legislatia pentru cresterea vitezei de vanzare a pachetelor minoritare

AVAS spera sa modifice legislatia pentru cresterea vitezei de vanzare a pachetelor minoritare

Executivul va decide asupra modului in care vor fi vandute pachetele minoritare de actiuni detinute de stat la companiile din domeniul energetic, in timp de pentru restul societatilor la care statul detine astfel de participatii va fi modificata legislatia in domeniul privatizarii, cel mai probabil pana la jumatatea anului, a declarat joi, pentru Rompres, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

'Am propus o evaluare simplificata pentru actiunile la societati in care detinem pachete sub cinci la suta si vrem sa facem vanzare prin licitatie prin strigare. Speram ca la jumatatea anului sa avem legislatia care sa ne permita cresterea vitezei de vanzare a pachetelor minoritare', a explicat Atanasiu.

Presedintele AVAS a spus ca statul si-a propus sa vanda toate pachetele la care statul este actionar minoritar, cu exceptia celor din domeniul energetic, la care Guvernul va lua o hotarare.

Reprezentantii AVAS au constatat ca formula modificarii legislatiei privind privatizarea pachetelor minoritare nu va fi realizata prin Ordonanta de Urgenta, din cauza dificultatii obtinerii avizelor necesare, ci printr-o lege aprobata de Parlament.

'Incercam ca pachetele la societatile cotate pe piata de capital sa fie vandute pe bursa, dar pentru acest lucru trebuie schimbata prevederea din legislatia actuala care spune ca nu putem vinde sub valoarea nominala sau ca intregul pachet de actiuni trebuie vandut la aceeasi valoare, ceea ce nu se potriveste cu comportamentul bursei', a explicat presedintele AVAS.

De asemenea, a spus Atanasiu, la companiile care nu sunt cotate pe bursa, iar statul are pachete de actiuni mai mici de cinci la suta volumul de documentatie in vederea vanzarii este acelasi ca pentru o societate la care AVAS detine suta la suta din actiuni si cheltuielile realizate cu dosarele de privatizare sunt mult mai mari decat valoarea care poate fi incasata prin vanzare.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 778 ori