AVAS lanseaza la privatizare institutul INAR Brasov

Miercuri, 31 Ianuarie 2007, ora 03:59
1006 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat marti, la privatizare, Institutul National de Autovehicule Rutiere - INAR Brasov, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor finale a fost stabilit pentru 26 februarie 2007, informeaza un comunicat al institutiei.

Potrivit sursei citate, INAR este al patrulea institut de cercetare lansat la privatizare in 2007. Vanzarea pachetului de 57,10 la suta din actiunile institutului, detinut de stat, se va realiza prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60 la suta, potrivit prevederilor H.G. nr. 2193/2004. "Acest act normativ protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare - dezvoltare", se precizeaza in comunicatul citat.

INAR activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Transilvania, cu o cota de 38,99 la suta din capitalul social si persoane fizice cu 3,91 la suta.

La negociere vor putea participa numai ofertantii care prezinta dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor criterii de precalificare: inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea unor fapte precum gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare - criteriu eliminatoriu; experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita; bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)