Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS a primit sase oferte pentru privatizarea Master SA Bucuresti

AVAS a primit sase oferte pentru privatizarea Master SA Bucuresti

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit sase oferte pentru

Investitorii care doresc sa cumpere cele 344.873 actiuni ofertate la vanzare sunt consortiile: SC Brady Trade SRL si Tomescu Adrian, Tower Consult Invest si Milan Dinca, Impuls Company si Trentea Cristian Mircea, ICPE Elcetrocond Tehnologies si Palalau Sorin, Valmetex - Tehnosi Asociatia Pas Master si SC Radacini SRL Bucuresti.
Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a unor criterii de precalificare.

In prezent, comisia de privatizare analizeaza documentele de precalificare depuse de ofertanti. Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60 la suta.

Potrivit AVAS, procesul de privatizare urmareste protejarea institutelor de cercetare astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare - dezvoltare. Ca urmare, trecerea in proprietate privata se va realiza in baza prevederilor legislatiei in vigoare si a H.G. nr. 2193/2004 pentru aprobarea Normelor privind privatizarea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat care au ca obiect principal de activitate cercetarea.

Societatea comerciala a fost lansata la privatizare in 16 ianuarie 2007. Master SA Bucuresti are ca obiect de activitate cercetarea - dezvoltarea in stiinte fizice si naturale. Mai sunt actionari la societate banci si/sau societati de investitii financiare cu 33,27 la suta si persoane fizice cu 0,03 la suta.

Criteriile de precalificare ce trebuie indeplinite de catre ofertanti sunt: inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea faptelor de gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni, experienta in domeniu, bonitate financiara.

De asemenea, pot participa la privatizare numai persoanele fizice/juridice romane sau straine, care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1101 ori