Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS a primit patru oferte pentru preluarea INAV Bucuresti

AVAS a primit patru oferte pentru preluarea INAV Bucuresti

Trei consortii si o companie au depus oferte pentru achizitionarea pachetului de actiuni reprezentand 69,93 la suta din capitalul social al INAV S.A. Bucuresti, potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Cei patru ofertanti interesati sa achizitioneze cele 152.299 actiuni ale INAV S.A. Bucuresti sunt: consortiile formate din S.C. IAROM S.A. si S.C. GIAR S.A. Bucuresti, S.C. IMPULS COMPANY S.R.L. si Flore Lica, S.C. ERRE 2 International S.R.L. si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii INAV, precum si compania IMA METAV SA.

Documentele de precalificare au fost deschise luni, in prezenta tuturor ofertantilor. Comisia de privatizare va analiza aceste documente si va anunta, ulterior, care sunt ofertantii care au trecut la etapa analizei documentelor de participare.

Metoda de privatizare este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60 la suta.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor criterii de precalificare: inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea unor infractiuni si experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita.

De asemenea, pot participa la privatizare numai persoanele fizice/juridice romane sau straine, care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS.

INAV S.A. Bucuresti a fost lansata la privatizare in data de 22 decembrie 2006 si are ca principala activitate cercetarea - dezvoltarea in stiinte fizice si naturale. Structura actionariatului este formata din: AVAS - 69,93 la suta, S.C. ERRE 2 International S.R.L. - 30 la suta, Hreniuc Ilie - 0,07 la suta.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1017 ori