Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autostrada Transilvania nu beneficiaza pana in 2013 decat de bani de la buget

Autostrada Transilvania nu beneficiaza pana in 2013 decat de bani de la buget

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat joi, dupa ce a inspectat lucrarile de constructie ale Autostrazii Transilvania si ale variantei de ocolire Cluj Est, ca aceasta autostrada nu beneficiaza pana in 2013 inclusiv decat de bani de la bugetul de stat, precizeaza NewsIn.

Radu Berceanu a explicat ca initial finantarea acestei autostrazi a fost gandita prin credit furnizor, aceasta insemnand ca antreprenorul isi finanteaza lucrarile de constructie, ulterior plata facandu-se esalonat catre acesta.

Ministrul a mai precizat ca, desi contractul initial era gandit ca fiind de "constructie si finantare", in 2004 solutia s-a schimbat in "constructie si finalizare", ceea ce presupune ca plata lucrarilor sa fie facuta doar de la bugetul de stat.


"Santierele care sunt in lucru vor fi finalizate cu bani de la bugetul de stat si "mai departe o sa discutam cu cei de la Bechtel, dar si cu alte companii daca cei de la Bechtel nu sunt interesati de un parteneriat public privat", a mai precizat Berceanu.


Ministrul a explicat ca aceasta solutie de parteneriat public privat este justificata pentru ca finantarea stricta de la buget ar duce la o prelungire a duratei de constructie a Autostrazii Transilvania avand in vedere ca sumele primite de la buget sunt limitate.


"Este o chestiune legata de timpul in care se va realiza autostrada pentru ca niciun ministru si niciun guvern, indiferent care ar fi acesta, nu va putea pune de la buget sumele enorme pentru aceasta autostrada", a concluzionat ministrul Radu Berceanu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1340 ori