Autostrada Transilvania nu beneficiaza pana in 2013 decat de bani de la buget

Joi, 19 August 2010, ora 15:36
1639 citiri
Autostrada Transilvania nu beneficiaza pana in 2013 decat de bani de la buget

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat joi, dupa ce a inspectat lucrarile de constructie ale Autostrazii Transilvania si ale variantei de ocolire Cluj Est, ca aceasta autostrada nu beneficiaza pana in 2013 inclusiv decat de bani de la bugetul de stat, precizeaza NewsIn.

Radu Berceanu a explicat ca initial finantarea acestei autostrazi a fost gandita prin credit furnizor, aceasta insemnand ca antreprenorul isi finanteaza lucrarile de constructie, ulterior plata facandu-se esalonat catre acesta.

Ministrul a mai precizat ca, desi contractul initial era gandit ca fiind de "constructie si finantare", in 2004 solutia s-a schimbat in "constructie si finalizare", ceea ce presupune ca plata lucrarilor sa fie facuta doar de la bugetul de stat.

"Santierele care sunt in lucru vor fi finalizate cu bani de la bugetul de stat si "mai departe o sa discutam cu cei de la Bechtel, dar si cu alte companii daca cei de la Bechtel nu sunt interesati de un parteneriat public privat", a mai precizat Berceanu.

Ministrul a explicat ca aceasta solutie de parteneriat public privat este justificata pentru ca finantarea stricta de la buget ar duce la o prelungire a duratei de constructie a Autostrazii Transilvania avand in vedere ca sumele primite de la buget sunt limitate.

"Este o chestiune legata de timpul in care se va realiza autostrada pentru ca niciun ministru si niciun guvern, indiferent care ar fi acesta, nu va putea pune de la buget sumele enorme pentru aceasta autostrada", a concluzionat ministrul Radu Berceanu.

2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
Considerând și faptul că 2024 este an electoral, ambițiile ministerului și ale autorităților din domeniu au fost mai mari pentru acest an față de promisiunile ambigue din 2023, Compania...
#autostrada, #bani, #berceanu, #buget, #constructie, #transilvania , #Stiri Imobiliare