Autostrada Constanta-Cernavoda, deschisa pe tronsoane intre 30 iunie si 30 septembrie

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 14:48
2186 citiri
Autostrada Constanta-Cernavoda, deschisa pe tronsoane intre 30 iunie si 30 septembrie

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri, la Constanta, ca din vara acestui an se va putea circula pe tronsoane pe autostrada care leaga Constanta de Cernavoda, transmite corespondentul NewsIn.

"Constructorii i?i asuma pe termene intermediare finalizarea pe tronsoane, intre 30 iunie ?i 30 septembrie, deci e perioada in care ei vor da in exploatare tronsoanele de autostrada. Vor construi ?i fundatia la celelalte tronsoane, dar bineinteles ca nu vor turna asflat. Nu or sa poata sa faca minuni in ?ase luni, cat nu s-au facut in ?ase ani. Autostrada va fi receptionata anul viitor", a spus Boagiu.

Ministrul a precizat ca principala problema cu care se confrunta sunt descarcarile de sarcina arheologica.

"Am reu?it sa eliminam obstacole gen regimul exproprierilor, dar raman in continuare probleme legate de partea de descarcari arheologice, pe care prefer sa nu o comentez, dar nu sunt atat de convinsa ca descarcarea arheologica in sine este o problema.

Cred ca sunt alte probleme, motiv pentru care am dat dispozitie colegilor mei de la companie sa angajeze arheologi ca sa mergem in paralel ?i sa putem sa ne facem treaba, oricat de mare ar fi presiunea, pentru ca toata lumea trebuie sa inteleaga ca in momentul acesta suntem in lansare cu 288 de kilometri de autostrada ?i nu ne putem permite tertipuri de niciun fel.

De altfel, legislativ speram sa reu?im sa dam la o parte ?i acest obstacol", a subliniat Boagiu, care a dat ca exemplu de rapiditate modul in care s-a procedat la Autostrada Transilvania.

Boagiu a mai spus ca probleme sunt in special pe tronsonul Cernavoda - Medgidia, construit de francezii de la Colas.

"Ramane inca o problema partea care revine companiei franceze, unde s-a modificat proiectul, ?i nu va ascund faptul ca aceia care sunt responsabili ?i pentru avantul muncitoresc cu care a fost prezentata finalizarea acestui tronson, dar ?i pentru incheierea acestui contract vor trebui sa dea socoteala", a subliniat ministrul.

Anca Boagiu a reafirmat ca tronsonul de cale ferata dintre Constanta ?i Cernavoda va fi finalizat la sfar?itul lunii iunie.

Ministrul Transporturilor l-a insotit vineri la Constanta pe omologul sau din Turcia, Binali Yildirim, care efectueaza o vizita de doua zile. Cei doi ministri au semnat joi, 17 februarie, la Bucuresti, un protocol de colaborare intre porturile Constanta si Pendik, pentru incurajarea dezvoltarii traficului de marfuri intre cele doua porturi.

#autostrada, #cernavoda, #constanta , #Stiri Imobiliare