313 km de autostrada costa 1,44 mld euro

Marti, 10 August 2010, ora 11:56
1560 citiri
313 km de autostrada costa 1,44 mld euro

In Romania sunt in constructie 313 km care costa 1,44 miliarde euro, aproximativ o treime din valoarea totala a proiectelor, de 3,45 miliarde euro. 

Tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti are cel mai avansat stadiu al lucrarilor, in conditiile in care au fost finalizati 42,5 km. Contractul a fost castigat de consortiul de firme locale Spedition UMB, PA & CO International, Euro Construct Trading '98, Com-Axa, iar valoarea contractului se ridica la 238 mil. euro, fara TVA, dupa ce a fost majorat cu 25% in 2009.

Consortiul italian Impresa Pizzaroti si Tirena Scavi au realizat aproximativ 40% din segmentul Bucuresti-Moara Vlasiei.

Contractul pentru Autostrada Transilvania a fost semnat in 2003, dar pana in prezent au fost finalizati doar 42 km, intre localitatile Turda si Gilau.

Directorul diviziei de autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Adrian Ionescu a declarat ca prioritatile pentru 2010 sunt tron­soanele de pe coridorul IV, astfel incat la sfarsitul anului viitor sa fie gata autostrazile Ti­mi­soara-Arad si Cernavoda-Constanta.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#autostrada, #bechtel, #constructii , #Stiri Imobiliare