3.500 de constructii din Iasi, amplasate in zone vulnerabile

Joi, 25 Martie 2010, ora 14:12
1397 citiri
3.500 de constructii din Iasi, amplasate in zone vulnerabile

Primariile din judetul Iasi au emis aproape 840 de autorizatii pentru locuinte in zone cu risc de inundatii si alunecari de teren, potrivit unei situatii centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Iasi, transmite corespondentul NewsIn.

La nivelul judetului Iasi, conform sursei citate, exista peste 3.500 de locuinte si anexe gospodaresti construite in zone vulnerabile. Din cele 1.842 de locuinte, 839 au autorizatie de construire, iar peste 1.000 nu au astfel de acte.

Cele mai multe autorizatii acordate in zone cu risc din judetul Iasi au fost emise de Primaria Popricani, respectiv 110 astfel de acte.

"Noi suntem intr-o situatie mai deosebita acum, avem conturile blocate. Avem un plan prin care sa luam acele masuri de prevenire in zonele vulnerabile unde au fost emise autorizatii, insa acum nu avem bani", a declarat, joi, primarul din Popricani, Otonel Slabu.

Printre localitatile unde au fost emise mai multe autorizatii in zone cu risc se mai numara municipiul Iasi (96 de autorizatii), orasul Targu Frumos (62) si comunele Tomesti (78), Andrieseni (72) si Ciurea (66).

Conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii Iasi a anuntat ca in acest an au inceput primele verificari in teren cu privire la autorizatiile emise in zonele vulnerabile.

"Incepand din acest an, toate inspectoratele judetene au demarat verificari in ceea ce priveste legalizarea si autorizarea in zonele vulnerabile. Se pot lua masuri de prevenire, dar se poate ajunge in unele situatii si la retragerea autorizatiei", a declarat Valerica Andronache, inspector sef al Inspectoratului Judetean in Constructii Iasi.

Potrivit situatiei ISU, pe langa cele peste 3.500 de constructii, in raza zonelor vulnerabile mai sunt alte 82 de obiective sociale, 40 kilometri de drum, 31 de poduri si 285 de podete.

#constructii, #iasi, #autorizatii, #zona, #vulnerabila , #Stiri Imobiliare