200 miliarde de euro si 100 de ani ne despart de media UE de drumuri

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 09:25
1144 citiri
200 miliarde de euro si 100 de ani ne despart de media UE de drumuri

Pentru a ajunge din urma tarile vest-europene din punctul de vedere al dezvoltarii infrastructurii rutiere, Romania ar avea nevoie de investitii de 180-210 miliarde de euro esalonate pe urmatorii 100 de ani, considera specialistii companiei de consultanta AT Kearney, care au realizat un studiu pe aceasta tema.

 

"Din aceasta suma totala, calculata la preturile actuale ale materialelor de constructii si care include si drumurile nationale, si cele judetene si comunale, 30-40% ar fi necesar pentru constructia de autostrazi", a declarat pentru Gandul consultantul Ion Carciumaru, autorul studiului.

Pentru anul in curs, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) are la dispozitie, din toate sursele de finantare, numai un miliard de euro pentru autostrazi, cu o treime mai putin decat necesarul enuntat de oficialii ministerului.

Anul trecut, compania a avut alocata o suma de numai 2,11 miliarde de lei (nici 600 milioane de euro, la cursul de schimb de la acea vreme) destinata autostrazilor.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#miliarde, #ue, #infrastructura, #investitii , #Stiri Imobiliare