Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul si Sofia, pe ultimul loc la stocul de spatii industriale

Bucurestiul si Sofia, pe ultimul loc la stocul de spatii industriale

Bucurestiul si Sofia ocupa ultima pozitie intr-un top al stocului de spatii industriale moderne de pe piata din zona Europei Centrale si de Est, cu doar 310.000 metri patrati (mp), de trei ori mai putin fata de Budapesta care detine un milion de mp, sustin analistii de la CB Richard Ellis (CBRE).

Potrivit analistilor de la CB Richard Ellis (CBRE), in 2006 au fost finalizati in Bucuresti doar 60.000 mp de spatii industriale.

In prezent, stocul de spatii industriale moderne din capitala Bulgariei este la acelasi nivel cu cel din Bucuresti, iar cel din Bratislava a ajuns la 450.000 mp. Varsovia are aproape 700.000 mp de spatii moderne, iar Praga 850.000 mp. Primul loc in zona Europei Centrale si de Est este detinut de Budapesta cu un stoc de un milion de mp de spatii industriale moderne.

"Oferta de spatii industriale propuse spre finalizare in 2007 in Bucuresti totalizeaza peste 150.000 mp, iar majoritatea proiectelor urmeaza sa fie situate in zona de vest a orasului. Desi oferta este in crestere, reprezentantii de la Richard Ellis estimeaza o noua scadere a stocului spatiilor industriale disponibile, ca urmare a faptului ca noile proiecte programate pentru finalizare in 2007 sunt deja pre-inchiriate", au declarat pentru NewsIn, analistii de la CBRE.

Chiria medie pentru spatii industriale noi situate in zonele de nord si vest ale Bucurestiului este de 4,5-6 Euro/mp/luna, in timp ce pentru spatiile pre-inchiriate chiria este de 4-4,5 Euro/mp/luna. In zonele de sud si est spatiile industriale avantajoase din punct de vedere calitate-pret se inchiriaza cu 2,5-3,5 Euro/mp/luna. Preturile de vanzare a spatiilor industriale moderne sub 5.000 mp se situeaza intre 450-600 Euro/mp.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori