NEPI vrea sa deschida doua centre comerciale in Galati si Targu Jiu

Marti, 04 Iunie 2013, ora 15:56
4635 citiri
NEPI vrea sa deschida doua centre comerciale in Galati si Targu Jiu

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa deschida in acest an un centru comercial la Galati, primul proiect din oras de acest tip, si sa inceapa constructia la un proiect similar in Tagu Jiu.

"La Galati am inceput demolarea constructiilor de pe teren si vrem sa deschidem in acest an centrul comercial. De asemenea, vrem sa incepem in acest an constructia la proiectul din Targu Jiu pe care intentionam sa-l finalizam anul viitor. Totodata ne uitam la cateva oportunitati de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale, atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara", a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

NEPI a achizitionat anul trecut de la o companie locala un teren de 12,7 hectare in Galati, la aproximativ 25 de kilometri distanta de Promenada Mall Braila, centrul comercial detinut tot de fondul de investitii. La Galati proiectul va avea o suprafata de 30.000 de metri patrati.

In acest an, NEPI a cumparat mai multe loturi de teren invecinate, cu o suprafata totala de aproximativ 4 hectare in Targu Jiu, de asemenea, un oras in care nu exista un centru comercial modern. Terenurile se afa in apropierea supermarketului Kaufland din oras. NEPI intentioneaza sa construiasca pe acest teren un centru comercial de circa 25.000 metri patrati.

Intrebat daca au fost incheiate contracte de inchiriere pentru aceste proiecte, Slabbert a spus ca nu-si face probleme ca nu va gasi chiriasi.

"In proportie de 70% chiriasii sunt aceeasi la toate proiectele noastre de retail", a mentionat oficialul NEPI. Unul dintre retailerii cu care NEPI colaboreaza este lantul de hipermarketuri Carrefour.

Fondul mai dezvolta un proiect de retail pe amplasamentul fostei uzine Vulcan din zona Progresul din Bucuresti, in parteneriat cu Benevo Capital, cu actionari canadieni. Proiectul nu a primit inca toate autorizatiile pentru inceperea constructiei.

"Uneori dureaza mai putin sa primim autorizatiile, alteori mai mult. Asteptam pana vom obtine autorizatiile si apoi vom incepe constructia. Vom continua investitiile in Romania, dar nu cu aceeasi intensitate ca pana acum pentru ca avem deja un portofoliu mare pe aceasta piata si vrem sa lucram si la eficientizarea proiectelor functionale", a precizat Slabbert.

#NEPI investitie, #investitii centre comerciale, #NEPI mall Galati , #Spatii comerciale