Magheru - locul 35 in topul celor mai scumpe bulevarde

Vineri, 18 August 2006, ora 04:23
1218 citiri

Bulevardul Magheru a reusit sa intre in topul celor mai scumpe artere din lume din punct de vedere comercial si nu oriunde ci pe locul 35, cu o chirie medie lunara de 70 de euro pe metrul patrat. Astfel, un metru patrat intr-un imobil amplasat pe bulevardul bucurestean a reusit sa intreaca pretul practicat pe bulevardul Nowy Awiat din Varsovia, unde un metru patrat se inchiriaza cu 60 de euro pe luna.Desi pretul este deja unul piperat, se estimeaza ca in semestrul doi al acestui an chiriile pe bulevardul capitalei sa majoreze cu inca 10-20 de euro.

Fenomenul de crestere continua a chiriilor pentru spatiile comerciale amplasate pe bulevardul Magheru este de inteles avand in vedere ca in aceasta zona nu se mai construieste, iar numarul spatiilor ramane constant in timp ce cererea este din ce in ce mai mare.

Cu toate acestea, bulevarde ca Vaci Utca, Vitosha si Na Prikope au lasat preturile practicate pe Mageru cu mult in urma.

Daca un metru patrat intr-un imobil amplasat pe bulevardul Vaci Utca din Budapesta se inchiriatza la pretul de 100 de euro, in cazul arterei Vitosha din Sofia metrul patrat se inchiriaza la un pret cu 25 de euro mai mare decat cel intalnit pe bulevardul Budapestei.

Nici preturile practicate pe bulevardul Na Prikope din Praga nu s-au lasat mai prejos. Aici un metru patrat se inchiriaza cu 160 de euro pe luna.

Desi preturile practicate pe aceste artere sunt destul de piperate, varful topului este detinut de bulevardul 5 th Avenue din New York unde un metru patrat intr-un spatiu comercial se inchiriaza cu aproape 1,000 de euro.

Locul secund este ocupat de bulevardul Causeway Bay din Hong Kong cu un pret de 800 de euro, urmat la mica distanta de Champs Elysees din Paris, unde un metru patrat nu se inchiriaza sub un pret de 550 de euro lunar.

Banii Nostri