Irlandezii investesc masiv in construirea blocurilor din Romania

Vineri, 21 Iulie 2006, ora 04:56
1030 citiri

Un grup de investitori irlandezi vor aloca peste opt milioane de euro pentru constructia unui imobil cu 70 apartamente in municipiul Brasov, a anuntat Zoltan Haller, directorul general al companiei Zoltim Trading, promotorul proiectului. "Imobilul, cu functiuni complexe, localizat in drumul spre Poiana Brasov, va avea o suprafata construita de aproximativ 18.000 de metri patrati si va cuprinde apartamente de locuit si spatii de servicii", a spus Haller.Apartamentele, cu suprafete cuprinse intre 70 si 130 de metri patrati, vor avea o camera, doua, trei sau patru. Imobilul este prevazut cu restaurant, club de fitness, piscina, spatii comerciale. Pretul de vanzare este de 1.300 de euro pe metru patrat. Lucrarile vor incepe in primavara anului 2007 si vor fi incheiate pana la sfarsitul anului.

Compania Zoltim Trading mai promoveaza doua proiecte imobiliare in judetul Brasov, cu o valoare totala de peste 31 milioane de euro. "Unul dintre proiecte consta intr-un ansamblu rezidential, cu 51 de case, care va fi dezvoltat pe o suprafata totala de 60.000 metri patrati, cu posibilitatea de extindere pe inca 15.000 A- 30.000 metri patrati. Valoarea proiectului este de sase milioane de euro", a afirmat Haller.

Complexul este localizat la sase kilometri de centrul orasului, spre Targu - Mures, in imediata vecinatate a cartierului Stupini din Brasov. Fiecare casa va avea cate 750 metri patrati de teren, iar complexul fiind unul multifunctional cu spatii comerciale, sala de fitness, gradinita, bar, cofetarie.

Casele, cu parter si un etaj, sunt de trei tipuri si in functie de suprafata desfasurata au intre 130 metri patrati si 230 metri patrati. Proiectul va fi finalizat la sfarsitul acestui an, pana in prezent fiind deja vandute 20 de case, la pretul de 900 de euro pe metru patrat.

Complexul de cladiri de birouri clasa A, Brasov Business Park, care apartine firmei Ravensdale Investments, controlata de un grup de afaceri irlandezi, este al doilea proiect promovat de Zoltim Trading.

Complexul, o investitie de 25 de milioane de euro, va avea o suprafata construita de peste 50.000 de metri patrati si va cuprinde patru cladiri de birouri, cu un regim de inaltime parter-mezanin-6 etaje, iar corpul central, dezvoltat pe o structura parter-mezanin-2etaje, va avea in componenta zone de retail, un hotel si o sala de conferinte.

Spatiile destinate birourilor vor avea o suprafata desfasurata de circa 35.000 de metri patrati. Zona de retail va insuma circa 5.000 de metri patrati, iar hotelul, clasificat la 4 stele, va fi dezvoltat pe o arie de 4.000 de metri patrati. Beneficiarii complexului vor avea la dispozitie peste 400 de locuri de parcare.

"La sfarsitul lunii iulie vom incepe lucrarile, proiectul urmand sa fie definitivat in ultima parte a anului viitor. Chiriile pentru spatii de birouri in complex vor de 15 euro pe metru patrat pe luna", a mentionat Haller. Centrul de afaceri, amplasat pe Calea Bucuresti, va fi construit pe un teren cu o suprafata de peste 24.000 de metri patrati, aflat in proprietatea investitorului.

Bloombiz