Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile imobiliare in Romania sunt cele mai rentabile din Europa

Investitiile imobiliare in Romania sunt cele mai rentabile din Europa

Romania ocupa primul loc intr-un clasament al celor mai rentabile investitiile imobiliare pe termen lung in Europa, ca urmare a cresterii rapide a economiei si a aderarii la Uniunea Europeana, a declarat directorul de vanzari al companiei Neocasa, Adrian Dumitru.

"Statele din Europa de Est si Tarile Baltice depasesc statele vest-europene, deoarece topul este construit pe baza ritmului de dezvoltare economica al statelor din Uniunea Europeana", a precizat Adrian Dumitru. Romania se claseaza pe primul loc intr-o lista de douazeci de state europene, fiind urmata de Polonia.

Dimitru a mai spus ca problema scaderii, stagnarii sau cresterii preturilor la bunurile imobiliare pe termen scurt, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, trebuie analizata in functie de tipul de imobil.

Cladirile din centrele oraselor mari, care se preteaza la dezvoltarea unor activitati cu caracter economic vor continua sa se scumpeasca, precum spatiile comerciale sau locuintele care mai pot fi transformate in spatii comerciale. Cresterea preturilor la aceste categorii de imobile va fi insa redusa datorita aparitiei mallurilor si a centrelor comerciale la marginea oraselor. In schimb, cladirile vechi interbelice sau vilele vechi cu caracter istoric vor prezenta in continuare un interes pentru investitori, deoarece exista numeroase firme europene care sunt interesate sa isi amplaseze sediile de firma in cladiri istorice.

Tot pe termen scurt, locuintele din blocurile vechi, construite in general in perioada comunista care nu confera un confort adecvat populatiei, nu vor putea concura cu locuintele nou construite, drept urmare pretul lor va scadea.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 905 ori