Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul elen Panhol aloca 60 mil. euro pentru primele proiecte imobiliare pe piata romaneasca

Grupul elen Panhol aloca 60 mil. euro pentru primele proiecte imobiliare pe piata romaneasca

Dezvoltatorul imobiliar elen Panhol Developments va incepe in acest an constructia unui ansamblu de locuinte si a unui parc logistic, ambele in Bucuresti, investitii in valoare totala de 60 de milioane de euro, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, vicepresedintele grupului, Ioannis Panagiotidis.

"Vom construi, in zona lacului Cernica, un complex de 500 de vile si apartamente, pe un teren de 44.000 de metri patrati. Lucrarile vor incepe cel tarziu in luna septembrie si vor dura aproximativ doi ani", a afirmat Panagiotidis.

El a adaugat ca proiectul de arhitectura prevede realizarea a circa 430 de apartamente si a 20-40 de vile, precizand insa ca pana la inceperea lucrarilor ar putea interveni modificari nesemnificative.

Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 30 de milioane de euro.

Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 60 si 140 de metri patrati, iar suprafetele vilelor vor varia intre 150 si 200 metri patrati. Primele apartamente vor fi livrate beneficiarilor anul viitor.

In cadrul complexului va fi amenajata o zona de spatii comerciale si servicii, pe o suprafata de 3.000 de metri patrati.

De asemenea, compania va incepe in primul semestru al acestui an constructia unui parc logistic, in zona de sud a Capitalei, in apropierea soselei de centura, cu o investitie de 30 milioane euro.

"Am achizitionat un teren de 20 de hectare, pe care vom construi o serie de spatii logistice, birouri si showroom-uri, cu o suprafata totala de aproximativ 100.000 de metri patrati", a spus Panagiotidis.

Lucrarile vor dura circa 12 luni, iar imobilele vor fi destinate inchirierii sau vanzarii.

Finantarea celor doua proiecte va fi realizata din resurse proprii, credite bancare si prin aportul unui fond de investitii, a mentionat vicepresedintele Panhol Developments.

Grupul elen detine sapte firme, care desfasoara activitati in Romania si Grecia, in sectorul dezvoltarilor imobiliare si de administrare a parcarilor. Panhol a realizat in Grecia peste 200 de proiecte rezidentiale, care reunesc aproximativ 3.000 de apartamente.

Compania a intrat pe piata romaneasca in 2003, prin infiintarea firmei Sokratis Panagiotidis Participari si Constructii Romania, care va deveni, in luna martie a acestui an, Panhol Developments SRL.

Potrivit lui Panagiotidis, strategia initiala a firmei a urmarit doar achizitionarea de terenuri. Compania a cumparat in ultimii trei ani circa 110 de hectare de teren in Capitala.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1029 ori