Constructia mall-ului de 100 de milioane de euro din Brasov, amanata pentru 2014

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 13:09
2425 citiri
Constructia mall-ului de 100 de milioane de euro din Brasov, amanata pentru 2014
Sursa foto: Bizbrasov.ro

Compania Echo Investment va incepe anul viitor constructia centrulului comercial de 100 de milioane de euro Korona Brasov, pentru care a cumparat un teren de cinci hectare in urma cu cinci an, desi cele mai recente anunturi ale dezvoltatorului polonez estimau initierea lucrarilor in aceasta vara.

In cel mai recent raport al companiei se arata ca inceperea constructiei mall-ului de 30.500 metri patrati este prevazuta pentru prima jumatate a anului viitor, iar livrarea pentrua doua parte a anului 2015.

Reprezentantii Echo Investment, companie controlata de omul de afaceri Michal Solowow, al treilea cel mai bogat om din Polonia, anuntau in decembrie anul trecut ca vor sa inceapa in vara acestui an lucrarile la mall-ul din Brasov si ca sunt dispusi sa investeasca pentru inceput fonduri proprii. De asemenea, acestia estimau ca vor obtine autorizatia de constructie pana cel tarziu in aprilie.

Dezvoltatorul a semnat in toamna anului trecut un contract grupul francez Carrefour pentru inchirierea unui spatiu de 8.500 de metri patrati in mall. Planurile companiei erau ca pana la finalul anului 2014 sa livreze proiectul din Brasov, iar in decurs de 12 luni sa fie extins cu inca 10.000 de metri patrati.

In prezent in Brasov nu exista niciun mall mai mare de 20.000 metri patrati, insa in urmatorii doi ani competitia ar putea creste considerabil daca sunt duse la bun sfarsit proiectele anuntate pe aceasta piata.

Printre dezvoltatorii care au in vedere inceperea constructiei de mall-uri in Brasov in viitorul apropiat se numara compania franceza Immochan (proiectul Coresi) si fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) (construit langa hipermarketul Carrefour). Ambii investitori si-au propus inceperea constructiei in acest an, iar Immochan a anutat ca a primit autorizatia de construire la inceputul anului.

#Korona Mall Brasov, #Echo Investments mall Brasov, #centre comerciale Brasov, #concurenta mall Brasov , #Spatii comerciale