Casa Radio va fi daramata partial pentru a fi construit un proiect imobiliar

Miercuri, 06 Iunie 2007, ora 13:32
1002 citiri

Complexul Casa Radio din Capitala va fi demolat in proportie de 70 la suta pentru a fi realizat un proiect imobiliar pe amplasamentul actualei constructii, potrivit unor surse din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Pe amplasamentul actual va fi dezvoltat un proiect denumit Dambovita Center, care include spatii comerciale, de birouri si un hotel de cinci stele. Proiectul este evaluat la aproximativ 200 milioane euro, statul detinand circa 15 la suta, prin Compania Nationala de Investitii din cadrul Ministerului Dezvoltarii.

Lucrarile au inceput in luna mai si vor fi incheiate in luna februarie a anului viitor.

Compania israeliana Elbit Medical Imaging a preluat 75 la suta din firma turca Cenk Vefa Kucuk care a incheiat un acord cu Guvernul Romaniei pentru constructia Casei Radio. Contractul pentru acest proiect, evaluat la un miliard de dolari, a starnit numeroase controverse.

Ministerul Transporturilor a demarat in 2006 rezilierea contractului, deoarece investitorul turc nu dovedise ca are bani pentru derularea proiectului. Dupa incheierea acordului, compania turca Cenk Vefa Kucuk va pastra 10 la suta din actiuni.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)