Banca Transilvania finanteaza cheltuielile societatilor agricole

Luni, 07 Martie 2011, ora 17:24
1702 citiri
Banca Transilvania finanteaza cheltuielile societatilor agricole

Banca Transilvania (BT) a lansat un credit destinat societatilor agricole pentru acoperirea cheltuielilor de infiintare sau de intretinere a culturilor vegetale, garantat pana la 80% de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), a anuntat luni banca, citata de Mediafax.

Creditul poate fi de maxim 250.000 lei, cu o scadenta de pana la 12 luni.

FGCR garanteaza pana la 80% din imprumut, iar garantiile acceptate pentru restul sumei sunt gaj pe cultura finantata sau utilaje, ipoteca asupra sediului companiei, spatiilor comerciale sau a celor locative, respectiv terenuri.

"Pentru sustinerea agriculturii, oferta de creditare a Bancii Transilvania cuprinde credite pentru capital de lucru, pentru investitii destinate dezvoltarii exploatatiilor agricole si credite APIA", se arata intr-un comunicat al bancii.

Directorul general al FGCR, Veronica Toncea, a mentionat ca garantiile sunt acordate in maxim trei zile lucratoare de la solicitarea acestora, pe baza analizei efectuate de banca. 

Banca Transilvania este prima institutie bancara ce ofera clientilor posibilitatea de a obtine garantia fondului direct in unitatile institutiei, fara analiza suplimentara din partea FGCR. 

Pentru a beneficia de noul imprumut lansat de BT, firma trebuie sa functioneze de cel putin 24 de luni, administratorul sau personalul angajat sa aibe experienta in domeniul agricol, iar suprafata exploatata sa fie minim 150 de hectare.

In plus, compania trebuie sa poata prezenta fise tehnologice avizate de directiile agricole judetene sua camerele agricole, precum si un plan de culturi multianuale.

De asemenea, firma trebuie sa detina adeverinta APIA din care sa rezulte informatiile despre suprafata pe care o are in folosinta sau pentru care beneficiaza de subventii.

O alta cerinta este ca, in conformitate cu ultimul bilant contabil, evolutia cifrei de afaceri a firmei sa fie pozitiva sau in scadere cu maxim 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca transilvania, #cheltuieli, #credit, #fonduri , #Spatii comerciale