Spatii de birouri din Bucuresti pentru afacerea ta. Cat te costa?

Marti, 19 Iunie 2012, ora 13:01
2496 citiri
Spatii de birouri din Bucuresti pentru afacerea ta. Cat te costa?

Capitala isi va mari anul acesta stocul total de spatii de birouri, pana la 2 milioane de metri patrati. Teoretic, preturile ar trebui sa scada. Vezi unde sunt cele mai bune oferte.

La finalul anului 2011, Bucurestiul avea 1,84 milioane metri patrati de spatii de birouri, dupa ce s-au finalizat cele mai putine cladiri din 2004 si pana in prezent. Anul acesta insa, stocul total de astfel de spatii ar putea depasi 2 milioane de metri patrati.

Procesul de cautare al spatiului perfect trebuie sa fie desfasurat cu atentie, in aceeasi zona putand sa gasiti locatii cu preturi minime, dar si cladiri unde pentru un metru patrat de spatiu trebuie sa platiti 40 de euro.

Astfel, conform Imobiliare.ro, pentru un etaj dintr-o cladire din zona Piata Victoriei trebuie achitat lunar 6.090 de euro plus TVA. Spatiul, amplasat la etajul sapte din noua, are 435 de metri patrati si este compartimentat in 11 incaperi. Chiria pentru un metru patrat este de 10 euro, la care se adauga inca 4 euro pentru mentenanta, suma care acopera cheltuielile pentru utilitati precum apa, gaze si electricitate.

In zona Barbu Vacarescu, pentru un spatiu mai mic, de doar 220 mp trebuie sa scoateti din buzunar peste 3.760 de euro lunar. Imobilul acopera intreg etajul cinci si include mai multe spatii de lucru generoase, bucatarie, doua grupuri sanitare si este complet mobilat si uitlat. La intrare se afla un punct de paza non stop, iar cladirea beneficiaza de doua parcari.

Pentru firmele mai mici, in zona Universitatii se afla un imobil cu patru niveluri care poate fi inchiriat fie pe etaje, fie in intregime. Astfel, primul etaj are o suprafata de 120 de metri patrati, etajul doi 97 metri patrati, ambele beneficiind de cate o terasa mare de 26 mp. De altfel, parterul de inchiriaza separat, drept centru comercial.

In fata vilei se afla mai multe locuri de parcare. Pentru doritori, pretul de inchiriere este de 1.000 de euro pe luna.

Dovada ca poti avea un birou in centrul Bucurestiului cu bani putini este o oferta pentru o cladire din zona Splaiului Unirii. Aici, pentru un spatiu de 167 metri patrati trebuie platiti aproape 800 de euro, adica 4 euro pentru un metru patrat, la care se adauga TVA.

Aceeasi zona, chirie mai mare

La cealalta extrema se afla o alta oferta din zona Unirii. Aici, o noua cladire de birouri, care e inca in constructie, spera sa atraga clineti. Conform site-ului, spatiul minim inchiriabil este de 189 mp, si maxim de 1.725 mp. In ceea ce priveste parcarea, se aloca 1 loc de parcare la fiecare 115 mp inchiriati, sau se poate achita o taxa de 100 de euro per spatiu in parcarea subterana a cladirii.

Chiria aici depinde de suprafata inchiriata, de la 15 euro/mp pana la 40 de euro.

In aceeasi situatie este si o cladire din zona Victoriei, unde pretul pentru un metru patrat variaza de la 12 la 40 de euro. Spatiul minim inchiriabil este de 100 mp, in timp ce spatiul maxim este de 2.980 mp. Aici se ofera 1 loc de parcare pentru fiecare 66 mp inchiriati, cladirea dispunand de 60 de locuri de parcare, atat subteran, cat si exterior.

Intr-o alta zona, la Eminescu, costul chiriei pentru spatiile puse la dispozitie de proprietar variaza de la 5.850 de euro si pot ajunge pana la 9.430 euro, TVA inclus. Spatiul minim care poate fi inchiriat este de 130 de metri patrati, si maxim 270 mp. Vila are subsol, parter, un etaj si mansarda.

#spatii birouri bucuresti, #chirie spatii birouri Bucuresti , #Spatii birouri