Cehii de la S Group Holding investesc 55 mil. de euro intr-un complex de birouri, langa Marriott

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:05
3980 citiri
Cehii de la S Group Holding investesc 55 mil. de euro intr-un complex de birouri, langa Marriott

Grupul ceh S Group Holding va investi 55 de milioane de euro pentru constructia proiectului de birouri Green Gate in Bucuresti, care se va intinde pe o suprafata de 39 mii de metri patrati. Noul complex de birouri va fi situat in apropierea hotelului Marriott.

Proiectul va avea zece etaje, din care spatiile destinate inchirierii reprezinta 27.000 de metri patrati.

PPF Bank din Cehia contribuie cu 39 milioane de euro dezvoltarea imobilului, in timp ce contributia grupului ceh este de 16 milioane de euro.

Terenul a fost achizitionat in anul 2008, iar in 2010, compania ceha a primit autorizatia de constructie.

Imobilul este dezvoltat de firma Green Gate Development, detinuta de grupul ceh prin intermediul unui vehicul de investitii inregistrat in Cipru.

Constructorul proiectului este firma Bog'Art, iar lucrarile au inceput pe data de 3 septembrie 2012, finalizarea fiind stabilita pentru februarie 2014. Potrivit directorului general al contructorului, Sorin Greu, valoarea contractului este de 29,5 milioane de euro.

Agentul exclusiv de inchiriere a spatiilor este firma The Advisers - The Knight Frank.

Vladimira Novakova, managing director Green Gate Development, a declarat ca a fost foarte dificil sa obtina finantare pentru acest proiect, din cauza conditiilor pe care bancile le impun.

Firma TeamNet, primul chirias al complexului de birouri

Pana in prezent, o suprafata de 9.000 de metri patrati din complexul de birouri a fost pre-inchiriata de firma TeamNet, specializata in dezvoltarea si implementarea aplicatiilor software.

Compania a semnat un contract pe sapte ani si jumatate pentru 9.000 de metri patrati, cu posibilitatea de extindere. In prezent, angajatii companiei lucreaza in patru amplasamente diferite.

Chiria medie la care sunt inchiriate spatiile din complex este de 13-15 euro/mp, valabila in zonele semicentrale ale Capitalei.

Oficialii Green Gate Development nu exclud dezvoltarea altor proiecte in Bucuresti, existand deja discutii cu actionarii grupului polonez.

Proiectul Green Gate va genera venituri din inchiriere de circa cinci milioane de euro pe an, conform estimarilor grupului S Group Holding.

Proiectul de birouri Green Gate este prima investitie a grupului ceh S Group Holding in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii piata birouri Bucuresti, #investitie S Group Holding, #investitii cehe Romania, #piata birourilor Romania , #Spatii birouri