Ce culoare de vopsea lavabila sa alegi pentru amenajarea birourilor

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 16:40
3357 citiri
Ce culoare de vopsea lavabila sa alegi pentru amenajarea birourilor
Foto: stock.tookapic.com

Amenajarea locului de munca este importanta nu doar din punct de vedere al esteticii. Mediul in care ne desfasuram activitatea si modul in care acesta este decorat isi pune amprenta asupra starii de spirit si, totodata, poate influenta gradul de productivitate.

Vopsea lavabila: ce culoare sa alegi pentru amenajarea spatiilor de birou

Exista cateva elemente esentiale pe care sa le iei in considerare in decorul interior atunci cand amenajezi sau reamenajezi sediul pentru afacerea ta: mobilierul, materialele din care acesta este confectionat si pozitionarea lui in incaperi, lumina, care nu trebuie sa fie nici prea slaba, nici foarte puternica si, bineinteles, culoarea sau culorile de vopsea lavabila pe care le alegi pentru peretii interiori.

Daca, totusi, nu ai in plan o reamenajare complexa si completa, poti alege solutia cea mai simpla si putin costisitoare: sa schimbi culoarea peretilor. Cercetarile au demonstrat ca diferite nuante pot induce anumite stari psihice si pot influenta randamentul angajatilor la locul de munca. Albul, in continuare cea mai populara alegere in materie de vopsea lavabila, nu are tocmai cele mai dezirabile beneficii asupra starii psihice.

Asadar, ia in considerare aceste alternative data viitoare cand te gandesti sa pictezi peretii:

1. Vopsea lavabila de culoare rosie, pentru atentie sporita la detalii

Rosul este o culoare puternica, energica si foarte putin folosita in amenajarea spatiilor de birou. Cu toate ca poate creste tensiunea arteriala si stimuleaza pulsul, studiile in domeniu au demonstrat ca rosul are, de fapt, un efect foarte benefic asupra angajatilor care trebuie sa duca la bun sfarsit sarcini pentru care este nevoie de un grad mare de concentrare, mai ales la detalii, stimuland aceasta abilitate.

2. Vopsea lavabila de culoare albastra, pentru un plus de creativitate

Nuantele de albastru au un efect calmant asupra psihicului. De asemenea, incurajeaza interactiunea si creste eficienta de lucru. O nuanta de vopsea lavabila albastra este indicata mai ales pentru angajatii din domeniile creative, stimuland imaginatia si deschiderea catre noi idei.

3. Vopsea lavabila de culoare verde, pentru inovatie

Nuantele de verde au efecte similare cu cele de albastru. Daca iti doresti sa creezi un spatiu de lucru care sa inspire armonie si echilibru angajatilor tai, aceasta este alegerea cea mai indicata! Totodata, nuantele de verde au capacitatea de a stimula spiritul inovator in gandire.

Culori pe care ar trebui sa le eviti

Daca pana acum te-am pus in tema cu cele mai potrivite nuante pentru amenajarea birourilor, este bine sa stii si care sunt culorile de vopsea lavabila pe care ar fi mai bine sa le eviti:

1. Galben

Desi ai fi tentat sa colorezi peretii cu galben, vei fi surprins sa afli ca desi este o culoare calda si optimista poate induce stari de anxietate. In plus, cercetarile au demonstrat ca oamenii sunt mai predispusi sa-si piarda cumpatul in incaperile colorate in nuante de galben.

2. Gri

Griul, pe de alta parte, este lipsit de energie si, folosit in exces, poate cauza inclusiv stari depresive si lipsa de incredere. Cu siguranta nu-ti doresti ca angajatii tai sa lucreze in conditii care pot influenta negativ si pot scadea semnificativ randamentul acestora.

Daca iti doresti o afacere prospera, ai nevoie de un angajati care sa lucreze eficient.

Asadar, alege o culoare de vopsea lavabila de interior care sa le stimuleze abilitatile cognitive!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vopsea lavabila birouri, #culoare vopsea birouri, #lavabila birouri , #Spatii birouri