AFI construieste un mall si birouri in Brasov pana in 2017

Marti, 14 Iulie 2015, ora 10:44
4081 citiri
AFI construieste un mall si birouri in Brasov pana in 2017
Foto: Pixabay

AFI Europe Romania a semnat contractul de cumparare pentru un teren de 40.000 mp in centrul orasului Brasov, unde planuieste sa dezvolte un centru comercial si un proiect de birouri, ambele urmand sa fie deschise in octombrie 2017.

"Brasov este principala destinatie turistica din Romania, atragand aproximativ 1,5 milioane de turisti pe an, iar orasul are un numar mare de locuitori, cu o putere de cumparare peste medie. Aceste lucruri, impreuna cu locatia perfecta din centrul orasului, ne-au convins sa intram pe piata de retail din Brasov si sa dezvoltam acest proiect cu destinatie mixta.

Terenul este situat in centrul orasului si al zonei de afaceri a Brasovului (Centru Civic), pe fosta platforma Hidromecanica, inregistrand astfel un trafic foarte ridicat.

Vizibilitatea este exceptionala, datorita faptului ca spatiul este localizat in principala piata din Brasov si pe bulevadrul principal care leaga Centrul Vechi de toate zonele orasului si de iesirea catre Bucuresti.

Aceasta locatie unica, impreuna cu un centru comercial dupa un design marca AFI, in inima Brasovului, vor asigura succesul proiectului pentru compania noastra, pentru retailerii care ni se vor alatura si, mai ales, pentru locuitorii Brasovului", a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe are in plan dezvoltarea in Brasov a unui centru comercial cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 45.000 mp, dispusa pe trei niveluri accesibile prin trei intrari principale, conectate de un culoar.

Cel de-al treilea etaj va gazdui zona de restaurante si divertisment, inclusiv un cinematograf. Vizitatorii vor beneficia de o terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, care va gazdui diverse evenimente si activitati pentru familii si turisti.

AFI Europe Romania se afla deja in discutii avansate cu un lant de hypermarket-uri si cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificarii pentru constructii "verzi" LEED Gold.

Pe acelasi teren, compania va dezvolta si un proiect de birouri de clasa A cu o suprafata inchiriabila de 11.000 mp si va fi conceput ca o constructie "verde".

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe il va dezvolta in Romania, dupa AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat in Bucuresti, si AFI Palace Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila de 33.000 mp.

Pe segmentul de birouri, compania dezvolta AFI Park, un proiect ce consta in 5 cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata totala de inchiriere de peste 70.000 mp.

Primele trei cladiri de birouri finalizate au inregistrat un real succes, fiind inchiriate in proportie de 100%, in principal unor companii din domeniul IT&C si BPO. AFI Park 4&5 se afla in constructie, iar cladirile urmeaza sa fie finalizate la inceputul lui 2016.

#AFI mall Brasov, #AFI birouri Brasov , #Spatii birouri