Apartamente noi in Bucuresti: cum te asiguri ca faci investitia potrivita

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 12:55
1730 citiri
Apartamente noi in Bucuresti: cum te asiguri ca faci investitia potrivita

Iti doresti sa te muti intr-un apartament nou in Bucuresti sau planuiesti sa faci o investitie de viitor in domeniul imobiliar? Alegerea locuintei potrivite nu este intotdeauna simpla, in special daca nu stii ce criterii sa folosesti pentru a lua cea mai buna decizie. Iata in continuare 3 aspecte dupa care te poti ghida pentru a gasi apartamentul potrivit nevoilor tale.

Caracteristicile apartamentului - ce criterii ar trebui sa intruneasca si peste ce minusuri nu poti trece

Inainte de a porni in cautarea unui apartament, este bine sa iti faci o lista, pe care sa notezi caracteristicile pe care ar trebui sa le bifeze locuinta ideala:

  • Pretul apartamentului - bugetul de care dispui este in general un factor important
  • Suprafata apartamentului si numarul de camere
  • Tipul de cartier - iti doresti sa stai intr-un cartier nou sau intr-unul clasic?
  • Existenta unui loc de parcare in zona
  • Proximitatea fata de mijloacele de transport in comun
  • Facilitatile din zona - gradinite, scoli, magazine, parcuri, malluri

Evident, se poate ca uneori sa fie necesar sa faci si compromisuri, insa trebuie sa te asiguri ca acestea nu depasesc avantajele locuintei. De exemplu, daca gasesti un apartament in bugetul tau, insa compartimentarea acestuia sau starea blocului lasa de dorit, va trebui sa te intrebi ce conteaza mai mult pentru tine.

Prioritizeaza-ti lista de criterii in functie de nevoile tale si nu uita ca un apartament nou in Bucuresti reprezinta o investitie pe termen lung. Poate este de preferat uneori sa reanalizezi bugetul, atata timp cat reusesti sa obtii apartamentul la care visezi.

De unde cumperi locuinta - apartament de la dezvoltator sau de la proprietar

Exista mai multe variante prin care iti poti gasi un apartament: citind anunturile de pe internet sau din ziare, luand legatura cu o agentie imobiliara sau cautand direct apartamente de la dezvoltatorii imobiliari din zona ta de interes.

Inainte de a te decide ce varianta ai prefera sa iei in calcul, gandeste-te la ce inseamna sa cumperi apartamentul de la un proprietar deja existent versus sa inchei un contract cu un dezvoltator imobiliar:

  • Apartament de la proprietar - cel mai probabil nu vei fi primul posesor al locuintei, este posibil sa ai de investit suplimentar in instalatii, zugravit si alte imbunatatiri. Vei negocia pretul cu proprietarul sau cu agentia, veti discuta cum se face plata, iar la final veti stabili data mutarii in functie si de disponibilitatea proprietarului.
  • Apartament de la dezvoltator - poti viziona locuinta in functie de programul tau, iar consultantul care se ocupa de asta iti va aloca timpul necesar pentru a afla toate detaliile dorite. Vei fi primul proprietar al apartamentului si nu va fi necesar sa investesti in reparatii suplimentare.

Multi dezvoltatori ofera si posibilitatea personalizarii apartamentului, din punct de vedere al finisajelor - usi interioare, parchet, vopsea, ceramica baie. Mutarea in apartament nu va depinde decat de finalizarea actelor, in cazul in care imobilul este deja dat in folosinta. De asemenea, vei avea si posibilitatea de a achita prin rate la dezvoltator.

Zona in care este situat apartamentul - cat de important este acest detaliu

Zona in care se afla locuinta este un criteriu de achizitie foarte important, indiferent ca te gandesti la un apartament in care te vei muta sau unul pe care sa il inchiriezi. Bucurestiul este un oras mare si aglomerat, prin care uneori te deplasezi cu greu, daca locuiesti la periferie. De aceea, este bine sa te orientezi catre o zona relativ apropiata de centru si de facilitatile necesare unei vieti moderne - magazine, hypermarketuri, parcuri. Pe langa asta, o statie de metrou in zona se poate dovedi de nepretuit daca nu ai masina sau daca trebuie sa traversezi orasul la ore de varf.

Apartamentele bine situate sunt de altfel si investitii mult mai valoroase pe termen lung, pentru ca majoritatea chiriasilor doresc sa se mute in zone accesibile, care sa le permita sa se deplaseze usor prin Bucuresti.

Iti doresti un apartament nou, la cateva minute de centru, de parcul Titan si mall-ul Park Lake? Programeaza o vizionare pentru una dintre locuintele noi din Vivenda Residencias.

#apartamente, #apartamente noi, #imobiliare , #Site imobiliare