Vor ajunge casele la 800 de euro metrul patrat?

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 15:39
6379 citiri
Vor ajunge casele la 800 de euro metrul patrat?

Targurile imobiliare ofera noi facilitati de plata si bonusuri destul de mari pentru a vinde din apartamentele care nu mai sunt atat de cautate de cumparatori din cauza limitarii creditarii si crizei financiare.

Chiar daca spatiile locative au ramas fara cumparatori, preturile nu scad sub 1.000 de euro/mp, informeaza Romania Libera

Analistii imobiliari sunt de parere ca preturile actuale raman ridicate din cauza ca ansamblurile scoase la vanzare au fost construite cand euro era maximum 3,6 lei si preturile materialelor de constructii precum si a terenurilor erau mai mari.

Normele impuse pentru creditele ipotecare au reduc cererea pe piata materialelor si in aceste conditii ar fi posibil ca ansamblurile incepute in 2009 sa coste mai putin in viitor.

Majoritatea proiectelor rezidentiale scoase la vanzare acum au fost construite in primavara anului 2008 cand cursul valutar era de circa 3,6 lei/euro. Materialele de constructii au preturi mai mici, insa euro s-a scumpit cu aproape 20%. In aceste conditii, cei 1.000 de euro/mp pe care ii cer acum dezvoltatorii sunt echivalentul a 1.400 de euro ceruti in primavara anului 2008.

Analistii considera ca preturile corecte pentru cumparator vor fi afisate de dezvoltatorii care abia acum construiesc ansambluri rezidentiale, datorita preturilor materialelor si terenurilor in scadere.

Acestia estimeaza ca pe la finalul anului pretul unui metru patrat construit ar putea sa ajunga la 800 de euro.

#case, #imobiliare, #pret, #metru patrat, #dezvoltatori, #imobiliare , #Rezidential