Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 31%, in primele noua luni ale anului

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 31%, in primele noua luni ale anului

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 9 luni cu 31%, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii respectiv cladiri nerezidentiale, rezidentiale si constructii ingineresti, arata Institutul National de Statistica.Datele statistice ale Institutului National de Statistica (INS) arata ca volumul lucrarilor de constructii a crescut in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, la cladiri nerezidentiale cu 32,9%, la cladiri rezidentiale cu 31,4%, iar la constructiile ingineresti cu 30,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (+31%), lucrarile de constructii noi (+31,1%) si lucrarile de reparatii capitale (+30,6%).


In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii in luna septembrie 2008, comparativ cu luna precedenta, acesta a crescut pe total cu 8,5%, crestere evidentiata pe toate tipurile de constructii astfel: constructii ingineresti (+7,8%), cladiri nerezidentiale (+3,6%) si cladiri rezidentiale (+18,3%). Pe elemente de structura, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (17,3%), lucrarile de reparatii capitale (+10,1%) si lucrarile de constructii noi (+4,9%).


Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, in luna septembrie 2008, comparativ cu luna septembrie din 2007 a inregistrat o crestere cu 28,3%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladiri rezidentiale (+28,1%), cladiri nerezidentiale (+29,4%) si constructii ingineresti (+27,9%). Pe elemente de structura, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: lucrarile de reparatii capitale (+30,7%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+26,3%) si lucrarile de constructii noi (+28,4%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1111 ori