Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul lux este verde

Vanzari record la Casa Verde. Cat costa o astfel de locuinta langa Bucuresti

Vanzari record la Casa Verde. Cat costa o astfel de locuinta langa Bucuresti


Primul proiect rezidential cu locuinte verzi de lux din Romania a inregistrat vanzari record in primele luni ale acestui an.

In numai patru luni de la prezentarea proiectului au fost vandute in avans 10 dintre cele 12 locuinte verzi de lux planificate, in conditiile in care o astfel de locuita ajunge sa coste si 450.000 de euro + TVA.

"Vanzarile confirma o cerere din ce in ce mai mare pentru locuinte eficiente energetic, care au in acelasi timp o calitate deosebita, un design modern si raspund preocuparii sporite pentru confort si sanatate", spun oficialii Amber Gardens intr-un comunicat remis Business24.

Locuintele create de ei consuma de 5 ori mai putina energie decat o locuinta clasa A cu dimensiuni similare si de 9 ori mai putin fata de o locuinta standard (clasa C).

Cat costa o casa verde?

Investitia intr-o casa verde de lux incepe de la 240.000 euro + TVA, pentru o locuinta cu o suprafata de aprox. 250 mp si un teren de aproximativ 650 mp.

In prezent, preturile locuintelor vandute ajung la 450.000 euro + TVA, majoritatea cumparatorilor de pana acum alegand extra optiuni precum: un etaj suplimentar, piscina, gradina mai mare, sistem Smart Home etc.

Dezvoltatorii sunt optimisti

Planul dezvoltaturilor cuprinde 60 de astfel de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta, consum energetic redus semnificativ si costuri mai mici de intretinere.

Proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni - Tunari, langa padure, intr-o zona in continua dezvoltare, care ofera beneficii viitorilor proprietari - infrastructura si acces facil (3 zone de acces, DN1 care va deveni si mai eficient odata cu deschiderea pasajului de la Piata Presei Libere, Soseaua de centura si viitoarea conexiune cu A3), transport public, scoli si gradinite, spatii largi, in mijlocul naturii.

"Avem un raspuns extraordinar din partea clientilor, ceea ce confirma analiza noastra: piata este cu adevarat pregatita pentru a redefini luxul ca un stil de viata echilibrat, care imbina in armonie calitatea exceptionala, confortul si natura.

Primele faze de dezvoltare ale proiectului Amber Gardens au avut vanzari record si suntem optimisti si in ceea ce priveste cererea in perioada urmatoare, clientii apreciind eforturile noastre de a lansa un proiect unic in Romania", a declarat Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens.

Amber Gardens este primul proiect rezidential de lux de dimensiuni mari din Romania si are la baza principiile designului bioclimatic, aplicand standardele energetice ale unei "case pasive".

Proiectul a obtinut prima certificare "Casa Verde" din Bucuresti, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul Amber Gardens este castigator al premiului I la prestigiosul concurs "Anuala de Arhitectura Bucuresti".

"Analiza realizata de Romania Green Building Council confirma ca proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstreaza ca astazi pot fi atinse cele mai ambitioase obiective de eficienta energetica ale Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero.", a declarat Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4000 ori