Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou carteier rezidential in Pipera

Un nou carteier rezidential in Pipera

Lucrarile la un nou cartierul rezidential din zona Pipera vor demara in luna martie a anului viitor. Cartierul, proiectat de grupul olandez Engel East Europe, va fi alcatuit din aproximativ 500 de apartamente amplasate in blocuri joase si va fi amplasat pe malul Baltii Pipera.Compania olandeza de proiecte imobiliare rezidentiale a semnat la mijlocul lui august contractul de achizitionare a trei parcele de teren in zona Pipera din Bucuresti, pentru circa 4,6 milioane de euro. Pe terenul de 23.000 de metri patrati se va dezvolta un cartier rezidential pe care investitorul spera sa il vanda pentru aproximativ 60 de milioane de euro.

Reprezentantii Engel East Europe au in vedere si alte investitii in Romania, pana la sfarsitul acestui an. La sfarsitul lui iulie, Engel East Europe a achizitionat o cota parte dintr-un proiect rezidential care urmeaza a fi dezvoltat in Bucuresti si care va cuprinde cateva mii de unitati locative.

"Credem ca acesta este unul din cele mai ample proiecte din Romania de acest gen si avem in vedere vanzari de cateva sute de milioane de euro pentru acest complex", declara la acea vreme presedintele companiei, Jacob Engel.

Proiectul se dezvolta intr-o zona a capitalei care va permite vanzarea locuintelor la preturi accesibile pentru clasa medie, a explicat directorul pentru Romania al Engel East Europe, Israel Lavie.

Compania a anuntat si achizitionarea unei cote dintr-un proiect rezidential in zona Constanta, unde intentioneaza sa dezvolte circa 500 de unitati locative, pe care spera sa le vanda pentru aproximativ 80 de milioane de euro. Lucrarile la acest proiect ar putea incepe tot in martie.

"Romania este una din cele mai atractive piete imobiliare din estul Europei si urmeaza inca niste ani buni de dezvoltare substantiala, pe acest segment", este de parere Israel Lavie. In acest moment, Romania prezinta un risc scazut pentru investitori, oferind in schimb profituri frumoase, a mai spus acesta.

"Atat prin propria evolutie, cat si prin asteptata aderare la Uniunea Europeana, riscul investitional in Romania este in scadere, datorita imbunatatirilor din domeniul legislativ, in special in ceea ce priveste proprietatea, din domeniul administrativ si cel economic", a mai aratat Israel Lavie.

Grupul Engel este implicat in prezent in dezvoltarea de proiecte imobiliare in valoare de peste doua miliarde de dolari si desfasoara actvivitate in Israel, Europa si America de Nord.

Bloombiz

si

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 917 ori