Prasa cumpara un teren in Bucuresti cu 29 mil. euro pentru un proiect rezidential

Marti, 14 Noiembrie 2006, ora 01:03
1159 citiri

Companiile spaniole Gea 21 si Grupo Prasa au cumparat de la firma Muntenia, pentru 29 milioane euro, un teren cu o suprafata de 58.000 metri patrati, situat in sectorul 5 al Capitalei, pe care intentioneaza sa construiasca un complex rezidential.Terenul a fost cumparat de firma Gea-Prasa International Construct, infiintata in Romania, in iunie 2005, de catre cele doua companii spaniole.

"Pe terenul cu o suprafata de circa 58.000 metri patrati urmeaza sa fie dezvoltat un proiect imobiliar de peste 200.000 metri patrati construiti, cuprinzand blocuri de apartamente", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Dorinel Cazacu, reprezentant al firmei Gea-Prasa International Construct. Terenul este situat in zona Spatarul Preda din sectorul 5 al Capitalei.

Compania detine si terenul aferent fostei baze sportive Keoke, amplasat pe malul Lacului Tei, unde a anuntat anterior ca intentioneaza sa construiasca 550 de apartamente de lux, printr-o investitie in valoare estimata la 150 milioane euro.

Conform lui Cazacu, compania GEA-21 are activitati pe piata constructiilor si realizeaza anual o cifra de afaceri de peste un miliard de euro. Dezvoltatorul imobiliar Prasa a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de circa 850 milioane euro. Producatorul de ulei Muntenia SA este detinut de grupul american Bunge.

Mediafax