Plaza Centers vrea sa atraga de pe bursa 260 mil. euro pentru investitii imobiliare

Luni, 16 Octombrie 2006, ora 12:56
1022 citiri

Compania israeliana Plaza Centers, care a cumparat, impreuna cu Elbit Medical Imaging, 75% din Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului Casa Radio, a lansat la bursa din Londra actiuni in valoare maxima de 261 milioane euro, pentru finantarea investitiilor imobiliare.Cele 85,7 milioane actiuni sunt oferite spre vanzare, la un pret pe titlu de 155-205 pence, investitorilor institutionali din Marea Britanie si din alte state, se arata intr-un comunicat al Plaza Centers.

Elbit Medical Imaging a anuntat, saptamana trecuta, ca a preluat, impreuna cu firma Plaza Centers, pe care o controleaza, 75% din actiunile Dambovita Center, societatea care va construi complexul Casa Radio din Bucuresti.

Statul roman va detine 15% din proiect, in schimbul cedarii pentru 49 de ani a dreptului de utilizare a terenului, a constructiilor existente si a celor care vor fi ridicate.Proiectul Casa Radio, dezvoltat in parteneriat public-privat, va creste valoarea activelor companiei Plaza Centers cu 85 milioane de euro, potrivit firmei.

Proiectul va avea o suprafata construita de 360.000 de metri patrati si va fi dezvoltat in trei etape, in urmatorii cinci-sase ani, urmand sa includa o zona comerciala, locuri pentru petrecerea timpului liber si un hotel clasificat la cinci stele cu 300 de camere. De asemenea, complexul va cuprinde spatii de birouri si rezidentiale.

Pentru derularea investitiei, Compania Nationala de Investitii (CNI), reprezentantul statului in proiect, si firmele Mimel Imsat (Turcia) si ORB Estates (Marea Britanie) au infiintat in 2003 societatea Dambovita Center. Ulterior, cele doua companii straine s-au retras din actionariatul companiei de proiect, care a fost completat cu firma Kucuk.

Grupul israelian Elbit Medical Imaging, din care fac parte si Plaza Centers, Elcint si Insightec, este listata la bursa americana Nasdaq, actionarul majoritar al companiei fiind Europe Israel Ltd.

Elbit Medical Imaging a anuntat, la inceputul anulu, ca va dezvolta in Romania, in urmatorii ani, o retea de centre comerciale marca Plaza Center, planurile grupului vizand amenajarea a doua complexuri de acest gen in Bucuresti, dar si extinderea in alte orase, cu minim 100.000 de locuitori.

Mediafax