Peste 60 milioane euro investiti in mallul Tiago din Oradea

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 14:08
2504 citiri
Peste 60 milioane euro investiti in mallul Tiago din Oradea

Companiile Mivan Development si Grupul Moritz au decis sa mareasca si sa imbunatateasca zona dedicata distractiei la Tiago Oradea, primul mall din cadrul proiectului Tiago Malls, si au crescut totodata valoarea investitiei cu 10%, pana la 66 milioane euro, au anuntat companiile. Potrivit companiilor, in urma deciziei de imbunatatire a zonei de entertainment  la Tiago Oradea se vor produce trei schimbari importante in planurile anuntate initial de dezvoltator. Astfel, mall-ul va avea patinoar, Tiago Oradea devenind primul mall din provincie cu patinoar integrat deschis pe tot parcursul anului. Mai mult, valoarea investitiei, initial de 60 milioane de euro, creste cu 10% pentru a raspunde noilor specificatii, iar centrul comercial va fi inaugurat in septembrie 2009.


Reprezentantii investitorilor mai spun ca Tiago Oradea asteapta din toamna anului 2009 peste 15.000 de vizitatori zilnic, carora li se vor oferi ca optiuni de divertisment un patinoar si cinema 3D, dar si peste 150 de magazine unde sa poata face shopping, sa ia masa, sa se relaxeze si distreze. Totodata, vizitatorii vor avea la dispozitie mai mult de 1.000 de locuri de parcare supraterane, permitand un acces facil.


Tiago Oradea este parte a proiectului Tiago Malls, una din cele mai mari investitii anuntate pana la aceasta data in Romania si care va depasi 700 de milioane de euro. "Vom continua investitiile pe care ni le-am propus in Romania cu toate problemele actuale de pe piata financiara. Nu vom renunta in nici un caz la proiectele noastre pentru ca Romania are nevoie de spatii de retail, insa ne vom ajusta strategia si vom face mall-uri mult mai atractive care sa ne asigure garantia succesului", a declarat Marius Barbu, Retail Development Director al Mivan.


Mall-urile Tiago vor fi construite in orase cu peste 100.000 de locuitori pentru care Tiago Malls va stabili un standard de dezvoltare in ceea ce priveste conceptul de design al mall-urilor. Toate mall-urile Tiago vor fi construite in apropierea zonelor urbane cele mai importante. Fiecare mall va avea o suprafata inchiriabila cuprinsa intre 25.000 si 30.000 de metri patrati, dispusa pe doua sau trei nivele, beneficiind de peste 1.000 de locuri de parcare si circa 150 de magazine.


Tiago Malls vor oferi o gama larga de divertisment incluzand cinematografe multiplex, sali de jocuri precum si o paleta larga de restaurante locale si internationale, fast food-uri si cafenele. De asemenea, Tiago Malls aduc o gama diversificata de servicii esentiale clientilor lor incluzand farmacii, curatatorii, coafor, unitati bancare, etc.


Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii si Orientul Mijlociu si acum in Romania. Compania opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, finalizand un proiect in valoare de 140 milioane de euro, in cadrul Programului de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei. In prezent, pe langa proiectul Tiago Malls, Mivan a inaugurat in Bucuresti centrul comercial Liberty Center si are in dezvoltare ansamblul rezidential New Town Residence.


Moritz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Irlanda. Fondat de peste 25 de ani, Moritz Group este activ in proiecte de investitii, dezvoltare rezidentiala si comerciala. In ultimii ani, Moritz Group colaboreaza cu ARCL pentru extinderea activitatilor sale din Marea Britanie si Europa. Moritz Group are activitati independente in Romania inca din anul 2005