Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Paradisul imobiliar Bucuresti-Ilfov, pe cale de disparitie

Paradisul imobiliar Bucuresti-Ilfov, pe cale de disparitie

Criza imobiliara este departe de a se incheia. Statisticile oficiale arata ca se va construi mai putin deoarece numarul autorizatiilor de construire este in scadere comparativ nu numai cu anul trecut, ci si cu lunile anterioare. De asemenea, se constata si o scadere a suprafetei utile a unitatilor locative pentru care s-au eliberat autorizatii.

In luna aprilie 2009 s-au eliberat 4.071 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de luna martie 2009 si cu 21,1% fata de luna aprilie 2008, conform Institutului National de Statistica. In primele patru luni ale acestui an s-au dat 14.642 de autorizatii, iar in acelasi interval al anului trecut s-au eliberat 16.966. 

Cea mai mare scadere a numarului autorizatiilor de constructie s-a inregistrat in Bucuresti-Ilfov, o zona in care anii trecuti ploua cu vile si ansambluri rezidentiale. Astfel, daca in aprilie 2008 s-au acordat 795 de autorizatii de construire in aceasta regiune, in luna aprilie a acestui an numarul acestora a fost de 450.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1484 ori