Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oportunitati la margine de Bucuresti

Oportunitati la margine de Bucuresti

Pe piata rezidentiala bucuresteana s-a raspandit o moda: luxul e in nord. Daca privim cu atentie, vom observa ca nu trebuie neaparat sa ne ducem in Baneasa pentru a gasi un loc de casa. Mai ales ca prin zone ca Iancu Niculae sau spre Antena 1 se cer deja preturi de 200-300 de euro pentru un metru patrat de teren, si chiar mai mult.

Nordul are avantaje incontestabile: aproape de aeroport si de drumul spre munte, acces rapid catre centrul Capitalei, cadru natural placut, cu lacuri si portiuni de verdeata. In satele limitrofe nu s-a ajuns la asemenea niveluri, dar loturile sunt oricum scumpe, deoarece dispun de toate elementele enumerate mai sus. Ambient natural putem gasi si in localitatile situate la vest de oras, unde exista si terenuri

ceva mai ieftine.

Prelungirile metropolei

In Domnesti vezi case fara etaj, majoritatea bine intretinute, cu batranei odihnindu-se pe banci in fata portilor. Aprovizionarea se face de la un magazin comunal, situat intr-o cladire specifica anilor A'80. La iesire apar si primele vile in constructie.

Departe de oras? Cu masina faci cam jumatate de ora pana la Piata Unirii. Metrul patrat costa intre 20 si 35 de euro, dar cu putin noroc poti cumpara parcele si la 15 euro/mp. La Domnesti s-a construit masiv. Multe vile noi, de toate culorile. Exista si un santier imens cu locuinte aflate in diferite faze de executie. Apoi, casele localnicilor, biserica si monumentul din centru.

In viitor, e posibil ca preturile sa creasca, deoarece Domnesti se transforma treptat intr-o prelungire a Bucurestiului. Dincoace de sosea, catre Prelungirea Ghencea, s-au ridicat vile sanatoase, avand curti mari. Pe aici drumul nu arata foarte bine, fapt ce reprezinta un dezavantaj principal: vara se inalta nori de praf, toamna si iarna dai cu automobilul prin balti si zapada.

Ceva mai incolo - Clinceni, un sat cu multi copaci si parcele de vanzare la preturi intre 15 si 25 euro/mp. De obicei, in aceste localitati se vand loturi dotate cu toate utilitatile (gaz, curent electric, apa), multe dintre ele avand si documentatia necesara construirii (acte cadastrale).

De retinut

Atat in estul, vestul, cat si in sudul Capitalei vor aparea din ce in ce mai multe locuinte medii, blocuri si complexuri de vile. Pe masura ce se va dezvolta infrastructura, diferentele de pret fata de nordul orasului se vor reduce.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1020 ori