Italienii construiesc o zona rezidentiala si un teren de golf, in Arad

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 09:46
3701 citiri
Italienii construiesc o zona rezidentiala si un teren de golf, in Arad

O companie italiana va construi in localitatea aradeana Fantanele o zona rezidentiala care va avea si un teren de golf, amplasat pe o suprafata de peste 51 de hectare, investitia fiind estimata la cateva zeci de milioane de euro.Complexul "Butterfly Royal Golf Resort", dezvoltat de compania italiana Bellavista Golf Villas&Resort, se va intinde pe o suprafata totala de 364,8 hectare si va cuprinde vile de lux, vile, blocuri, un hotel de lux, club de golf cu teren de golf si magazine. Zona rezidentiala va fi amenajata pe o suprafata de 173,95 hectare si va cuprinde 20 vile de lux, 32 vile individuale, 66 vile, 355 vile in regim P+2E+Penthouse.


In zona de locuinte vor mai exista spatii comerciale, agentii bancare, ateliere de producere si desfacere de artizanat, internet cafe, bowling, dar si spatii pentru dotari si servicii de interes zonal. Vilele de lux vor avea un teren de 5.000 de mp teren individual.


Primarul comunei Fantanele, Emil Slach, a declarat, miercuri, ca lucrarile, care vor incepe anul viitor, sunt estimate sa fie finalizate in 2013. "Acest proiect inseamna foarte mult pentru comuna noastra, care va cunoaste o dezvoltare fara precedent, prin prisma faptului ca vor fi incasate foarte multe taxe si impozite la bugetul local. Cu siguranta, in zona vor veni si alti investitori", a declarat Emil Slach.


Conform proiectului, o suprafata de 51,93 hectare de teren va fi destinata unui teren golf, alaturi de care vor mai fi construite un hotel de lux, un centru SPA si fitness, precum si restaurante. O alta zona va cuprinde locuinte de serviciu in regim P+1, terenuri de tenis, magazine si locuinte personale.


Amplasamentul a fost impartit in parti distincte. Este vorba de zona de sport, agrement, spatii verzi si dotari complementare (spatii comerciale, spatii prestari servicii, spatii cazare, turism, spatii verzi, trasee carosabile, pietonale, piste pentru minicar-uri, biciclisti, parcaje, garaje, retele tehnico-edilitare), zona de locuinte si dotari complementare (zona de parcuri, complexe sportive, recreere, turism, perdele de protectie), zona de echipare edilitara (statia de epurare si drumul de acces).


Primarul din Fantanele a mai afirmat ca in zona rezidentiala dezvoltata de investitorii italieni se preconizeaza sa locuiasca peste 3.000 de persoane.