Investitiile imobiliare, in asteptare

Joi, 29 Mai 2008, ora 14:30
1917 citiri
Investitiile imobiliare, in asteptare

Investitiile in piata imobiliara inregistreaza o tendinta de asteptare din cauza incertitudinilor de pe piata financiara internationala, a declarat directorul DTZ Echinox,Tim Wilkinson."Piata incepe sa se ajusteze. Va fi un an bun fata de anii precedenti, care au fost extraordinari. De la inceputul lui 2008 au fost putine tranzactii, din cauza unor incertitudini de pe piata financiara, insa exista o cerere mare din partea investitorilor institutionali", a declarat Tim Wilkinson in cadrul Forumului Imobiliar Reality.


Acesta a spus ca investitorii imobiliari sunt interesati in continuare de piata din Romania deoarece marja de profit este in jur de 6,5 %, fata de 5,5% in Marea Britanie.


Acelasi lucru este valabil si pentru piata rezidentiala din Bucuresti unde ofertele dezvoltatorilor nu vor creste deoarece acestia intampina probleme in achizitionarea finantarilor.


"Pe termen scurt oferta nu va creste, dezvoltatorii avand greutati in obtinerea finantarilor. O solutie la aceasta problema ar putea fi parteneriatele dintre dezvoltatori si fondurile de investitii", a spus seful Diviziei Rezidential a Colliers International, Ilinca Paun.


Aceasta a mai spus ca pe termen lung evolutia pietei va fi de continua crestere pana cand oferta va fi echilibrata de cererea de locuinte, estimata pentru 2012.


Conform datelor Colliers pe piata sunt disponibile doar 8.000 de unitati la o cerere estimata de 130.000 de unitati.


DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.