Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In primul trimestru s-au construit mai putine locuinte

In primul trimestru s-au construit mai putine locuinte

Volumul lucrarilor din constructie a scazut cu 2,6% in primele patru luni ale acestui an, ca serie bruta, iar, ca seria ajustata in functie de sezonalitate, numarul acestora a crescut cu 0,2%, potrivit datelor comunicate marti de Institutul National de Statistica (INS), conform Newsin.

Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 15,8% si de 12,7% la lucrarile de reparatii capitale, iar la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 3,3%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu circa 13,4%.


Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale si nerezidentiale au crescut cu 14%, respectiv 1,7%. In perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,2%, datorita cresterii numarului de cladiri rezidentiale (+17,0%) si nerezidentiale (+6,3%).


Volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti au scazut cu 9,9%.


Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 8,8%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente, de 12,1% si la lucrarile de reparatii capitale, de 8,9%.


Volumul constructiilor a scazut cu 1% in luna aprilie a anului curent, fata de luna precedenta


Totodata, volumul lucrarilor din constructii a scazut in luna aprilie a anului curent cu 1% fata de luna martie 2009, ca serie bruta, dar si ca serie ajustata in functie de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,1%.


Astfel, in luna aprilie 2009, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut fata de luna martie a anului curent cu 1%.


Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale de 29,5%, dar si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,7%. Pe de alta parte, lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,5%.


In functie de tipul de constructie, volumul lucrarilor a crescut la cladirile nerezidentiale cu 3,3%, in timp ce pentru segmentele de constructii ingineresti si cele rezidentiale s-au inregistrat scaderi de 3,8%, respectiv 1,4%.


Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in luna aprilie 2009 o scadere cu 6,1%, comparativ cu luna anterioara.


Pe elemente de structura au avut loc scaderi pentru segmentul de lucrari de reparatii capital, cu circa 31,5%, iar pentru lucrarile de intretinere si reparatii curente, scaderea a fost de 20,9%, in timp ce lucrarile de constructii noi au crescut cu 1%.


Pe tipuri de constructii, serie ajustata in functie de zilele lucratoare, volumul lucrarilor a scazut cu 20% la cladirile rezidentiale si cu 10,5% la constructiile ingineresti, insa pentru cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o crestere de 3,6%.


In plus, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,7%, respectiv 9,5 %.


Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-33,5%), lucrarile de reparatii capitale (-29,1%) si lucrarile de constructii noi (-3,7%).


Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut cu 23,3% pentru constructiile ingineresti, cu 7,4% in ceea ce priveste cladirile rezidentiale, iar pentru cladirile nerezidentiale scaderea a fost de 2,8%.


Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna aprilie 2009 cu 9,5%, fata de luna aprilie 2008.


Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente, de 28,1%, si la lucrarile de reparatii capitale de 22,4%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 3%.


Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat la constructiile ingineresti cu 19,9%, cat si la cladirile rezidentiale, cu 3,7%, dar si cu 0,6% pentru cele nerezidentiale.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1937 ori
Citeste mai multe desprecladiri constructii lucrari scadere volum