Fed se reuneste pentru a discuta nivelul dobanzii de referinta

Miercuri, 27 Iunie 2007, ora 09:03
907 citiri

Banca Centrala a SUA (Federal Reserve-Fed) va demara miercuri o reuniune de politica monetara de doua zile, analistii mizand pe o mentinere a nivelului dobanzii, informeaza AFP.

Comitetul de politica monetara al Rezervei federale (FOMC) va reexamina nivelul dobanzii de referinta, fixat la 5,25 procente de un an de zile. Un comunicat oficial este asteptat la sfarsitul reuniunii, joi la ora 18.15 GMT.

Majoritatea analistilor se asteapta ca dobanzile sa ramana la acelasi nivel. 'in comunicatul sau, FOMC ar putea sa vorbeasca de o crestere moderata, asociata cu o diminuare a riscurilor imediate dar si de o ajustare in sectorul imobiliar rezidential', estimeaza analistii de la Global Insight.

Dupa un prim trimestru dezastruos (o crestere anuala de doar 0,6 procente), economia americana pare sa-si fi revenit. Rata somajului ramane la un nivel scazut iar companiile au reinceput sa investeasca. Singura problema majora o constituie evolutia pietei imobiliare. in luna mai vanzarile de locuinte, atat noi cat si vechi, au continuat sa scada, fenomen asociat cu o scadere a preturilor.

Analistii se tem ca acest lucru sa nu afecteze consumul, principalul motor al cresterii economiei americane, prima economie mondiala.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)