Europa Capital vrea sa investeasca 200 milioane de dolari in piata imobiliara din Romania

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 15:54
1312 citiri
Europa Capital vrea sa investeasca 200 milioane de dolari in piata imobiliara din Romania

Fondul britanic de investitii Europa Capital Partners dispune de aproximativ 200 milioane de euro pentru investitii in proiecte imobiliare pe piata romaneasca, a declarat marti directorul general de la Europa Capital Partners, Tim Norman, pentru Interfax.

'Teoretic, am putea investi pana la 200 milioane de euro in mai multe proiecte diferite din Romania, insa fiind un fond care tine cont de oportunitati trebuie sa fim flexibili', a declarat Tim Norman.

Potrivit acestuia, Europa Capital are doua fonduri care pot investi in Romania, unul care dispune de aproximativ 700 milioane de dolari pentru investitii in intreaga Europa si fondul Europa Emerging Europe care dispune de 150 milioane euro si este destinat special Romaniei, Bulgariei, Ucrainei, Croatiei si Serbiei.

Primul proiect al Europa Capital este Turda Distribution Park la care lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in lunile urmatoare. Acest proiect va cuprinde o suprafata de 200.000 de metri patrati pe o suprafata de 55 de hectare.

'Intentia noastra este de construim partial pe acest teren si ulterior sa cautam parteneri sau chiar sa vindem proiectul', a spus Tim Norman.

Celelalte proiecte pe care Europa Capital le analizeaza in Romania sunt proiecte rezidentiale in zonele mai putin populare din Bucuresti, insa Tim Norman a refuzat sa ofere detalii.

Europa Capital intentioneaza sa fie activa pe termen lung in Romania, estimand ca piata imobiliara isi va reveni dupa perioada mai slaba inregistrata in ultimele luni.

'Din mai multe motive piata romaneasca nu a suferit o corectie a valorii proprietatilor imobiliare similara cu cea inregistrata pe alte piete din Europa insa, in urmatoarele sase pana la 12 luni, estimam ca o corectie va avea loc', a declarat Tim Norman.

Potrivit acestuia Europa Capital nu a fost afectata inca de problemele de lichiditate chiar daca fondul se asteapta ca piata bancara sa devina mai stricta in urmatoarele 12 luni.