Dezvoltatorul austriac Immofinanz reia proiectele in Romania

Miercuri, 22 August 2012, ora 18:45
2333 citiri
Dezvoltatorul austriac Immofinanz reia proiectele in Romania

Grupul austriac Immofinanz intentioneaza sa demareze doua proiecte rezidentiale noi in Romania si sa le adapteze pe cele in executie la conditiile acuale ale pietei. Immofinanz detine active imobiliare de peste un miliard de euro in Romania.

"Piata rezidentiala din Romania este caracterizata de un nivel redus al ofertei de locuinte noi. Preturile s-au redus continuu de la inceperea crizei economice, cu exceptia unei perioade scurte din 2011 (...) Planurile companiei pentru anul financiar 2012/13 sunt reluarea activitatii de constructie de locuinte in Romania de catre Adama, companie care a fost restructurata, si inceperea a doua proiecte rezidentiale. In plus, proiectele din portofoliul existent vor fi pregatite pentru constructie in scopul de a acoperi cererea in crestere pentru apartamente mai mici", se arara intr-un raport al grupului.

Bucurestiul va fi principala tinta a companiei in anul financiar 2012-2013 in ceea ce priveste dezvoltarea de locuinte.

Proiectele dezvoltate de Immofinanz in Romania

Immofinanz are in Romania 88 de active imobiliare finalizate, in curs de realizare sau doar in faza de proiect, evaluate la 1,034 miliarde euro, respectiv 10% din portofoliul total al investitorului.

Din cele 88 de active, 60 sunt in faza de proiect, avand o valoare de 316,5 milioane de euro.

Immofinanz are in Romania 42 de proiecte rezidentiale, cu o suprafata totala la finalizare de 1,4 milioane de metri patrati, cele mai multe dintre proprietati fiind amplasate in Bucuresti si in imprejurimi.

Din cele 42 de proiecte din Romania, 29 sunt din portofoliul dezvoltatorului Adama, preluat integral de compania austriaca anul trecut.

Cele mai multe ansambluri sunt in Bucuresti (17) si Pipera si Snagov (3). Alte sase proiecte sunt amplasate in Brasov, iar restul in Oradea, Cluj, Bacau, Ploiesti, Timisoara, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Suceava, Iasi si Piatra Neamt.

Majoritatea ansamblurilor sunt in faza de proiect, dezvoltarea acestora fiind amanata din cauza crizei financiare.

In portofoliul din Romania al companiei intra parcurile de afaceri IRIDE, S-Park sau Victoria Park, dar si cladiri ca Bucharest Corporate Center, Baneasa Airport Tower sau Global Business Center.

Pe de alta parte, Immofinanz mai detine cinci malluri - Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Pitesti, Gold Plaza Baia Mare si Maritimo Constanta.

Immofinanz a obtinut in anul financiar 2011-2012, incheiat la 30 aprilie, venituri in usoara crestere, la 47,1 milioane euro, din inchirierea proprietatilor din Romania, reprezentand 8% din veniturile totale ale companiei.

#Immofinanz proiecte rezidentiale Romania, #Immofinanz proiecte Romania, #piata rezidentiala Romania, #proiecte rezidentiale Romania , #Rezidential