Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile romanesti au promovat articole destinate locuintei pe piata nord americana

Companiile romanesti au promovat articole destinate locuintei pe piata nord americana

Noua companii romanesti ce activeaza in domeniul articolelor destinate locuintei si-au promovat produsele pe piata nord americana, cu ocazia unei misiuni economice organizata in perioada 9-15 martie, la Chicago (SUA), de Departamentul de Comert Exterior.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, firmele romanesti au participat cu aceasta ocazie si la targul 'International Home and Housewares Show', unul dintre cele mai mari targuri de specialitate din lume.

Reprezentantii MEC, ai Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si ai UGIR 1903 au discutat cu organizatorii targului despre posibilitatea ca Romania sa fie reprezentata cu pavilion national la viitoarele editii ale evenimentului.

Totodata, partea americana s-a aratat interesata sa colaboreze cu Romexpo in promovarea reciproca a manifestarilor pe care aceasta le organizeaza.
Firmele romanesti s-au intalnit cu reprezentantii ai 30 de firme locale in cadrul forumului economic, 'Oportunitati de afaceri in Romania, ca stat nou intrat in UE'.

De asemenea, cu acest prilej au avut loc intalniri intre participantii la misiunea economica si reprezentantii unor firme locale din domeniile constructiilor, obiectelor de uz casnic, mobilier, financiar-bancar si de investitii. Scopul intalnirilor a fost promovarea comertului bilateral si atragerea de investitii americane in Romania in domeniile imobiliar - rezidential si comercial, industrial, turism si mediu.

UGIR 1903 a semnat, cu ocazia acestei misiuni economice, impreuna cu International Trade Club din Chicago, un Acord de Parteneriat prin care cele doua parti au convenit sa coopereze in vederea organizarii de misiuni economice, seminarii, conferinte, participari la targuri si expozitii in cele doua tari. Cele doua organizatii vor face schimb de informatii cu caracter economic in vederea cresterii si diversificarii comertului bilateral si atragerii de investitii americane in domenii de interes pentru Romania.

Cu prilejul prezentei misiunii economice la Chicago au fost identificate o serie de oportunitati de afaceri, precum interesul unei importante firme americane din Chicago de a participa la realizarea proiectului de extindere si modernizare a aeroportului local din Tulcea, posibilitatea realizarii unui parteneriat pentru producerea in Romania de pereti ecologici usori si realizarea de investitii in domeniul imobiliar si promovarea ofertei turistice romanesti in SUA.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 911 ori