Circa 10.000 de locuinte urmeaza sa fie construite in zona de nord a Capitalei

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 13:28
1309 citiri
Circa 10.000 de locuinte urmeaza sa fie construite in zona de nord a Capitalei

Analistii imobiliari ai companiei de consultanta Colliers International sustin ca in zona de nord a Capitalei se vor adauga stocului de locuinte deja existent alte opt proiecte rezidentiale cu aproximativ 10.000 de unitati locative in total, lucrarile de constructie urmand a fi demarate anul acesta.

Potrivit analizelor Colliers Residential Division, nordul Bucurestiului este zona cu cel mai accentuat ritm de dezvoltare pana in prezent, ce va continua si in acest an. in acelasi timp, consultantii imobiliari sunt de parere ca zona Odai are un mare potential de crestere si se bucura de un interes din ce in ce mai mare din partea dezvoltatorilor.

"In zona de nord, numeroase proiecte imobiliare sunt deja in dezvoltare sau au fost anuntate pentru urmatorii ani, iar autoritatile sustin ca se vor ocupa de imbunatatirea infrastructurii. in ultima perioada interesul pentru terenul din zona Odai a crescut foarte mult, iar din 2004 pana in prezent pretul unui metru patrat de teren a crescut de pana la 20 de ori", sustin analistii companiei imobiliare.

Potrivit acestora, in anul 2004 pretul mediu al unui metru patrat de teren in zona Odai era de 20 euro, in 2005 a crescut la 50 euro/mp, pentru ca in 2006 sa ajunga la 120 euro/mp. Anul trecut, terenurile din zona s-au vandut cu un pret de 375 euro/mp, iar pentru anul acesta analistii Colliers sustin ca pretul poate ajunge la 475 euro/mp.

"Este o zona care abia acum incepe sa se dezvolte si prin urmare potentialul este mare. Cei care investesc acum au sansa pe care au avut-o cei care au investit in Pipera acum cinci ani sau in Cotroceni acum 10-15", a declarat Cristina Cojocariu, consultant in cadrul Colliers Residential.

Intreaga zona dispune de o suprafata de aproape 100 hectare si aproape toate parcelele de teren au fost deja vandute, fie in scopul unor viitoare dezvoltari imobiliare fie in scop pur speculativ datorita acestor cresteri spectaculoase de pret.

"Pentru anul 2008, se anunta inca opt proiecte cu 10.000 de unitati in total. in ceea ce priveste Zona Odai, aceasta va fi o locatie rezidentiala, potrivit prevederilor Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Aici sunt in pregatire cel putin cinci proiecte de apartamente, avand fiecare intre 80 si 350 apartamente, totalizand peste 1.200 de apartamente", sustin analistii companiei imobiliare.

In zona de nord exista in prezent 295.000 mp de spatii de birouri si alti 461.300 mp sunt anuntati in cladiri viitoare. in ceea ce priveste segmentul rezidential, doar in zona de nord exista 25 de proiecte lansate, totalizand aproape 16.600 de unitati, potrivit Colliers.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.