CB Richard Ellis a cumparat Eurisko pentru 35 de milioane de dolari

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 16:38
1396 citiri
CB Richard Ellis a cumparat Eurisko pentru 35 de milioane de dolari

Compania imobiliara CB Richard Ellis a achizitionat una dintre cele mai mari firme romanesti de profil, Eurisko Consulting, in urma unei tranzactii in valoare de 35 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.


"Romania a devenit o tara strategica pentru clientii nostri care continua sa investeasca in zona de est a Europei. Achizitia companiei Eurisko ne ofera posibilitatea sa raspundem acestor nevoi si sa ne intarim prezenta pe piata Europei Centrale si de Est", a declarat, intr-un comunicat, presedintele CBRE pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa), Mike Strong.

CB Richard Ellis a decis sa paraseasca piata romaneasca, pe care functiona din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in vara anului trecut, decizia fiind una strategica si luata de comun acord intre conducerile celor doua parti.

"Ne asteptam ca piata imobiliara din Romania sa cresca pe termen lung. Eurisko a inregistrat performante notabile in Romania si vom continua sa lucram impreuna pentru a oferi servicii de calitate clientilor locali si internationali", a declarat directorul managerial pentru Europa Centrala si de Est al CB Richard Ellis.

Legat de aceasta tranzactie, Radu Lucianu, managing partner al Eurisko a declarat ca ambele companii vor combina resursele si experienta personala pentru a oferi servicii de buna calitate. "Vom lucra cu CBRE pentru toti clientii din regiune", a declarat Radu Lucianu.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Compania are aproximativ 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.

Compania de consultanta imobiliara Eurisko a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro, cu 20% mai mult decat isi propusese initial si vizeaza pentru 2008 afaceri de 25 milioane de euro. Valoarea totala a contractelor tranzactionate de consultantii Eurisko in 2007 depaseste suma de 800 de milioane de euro.

Compania Eurisko Consulting a fost fondata in 1997 la Bucuresti si are in prezent peste 120 de consultanti la nivel national si noua divizii de business: rezidential, birouri, retail, terenuri, tara, industrial, evaluare, investitii si Marketing.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.