Vile la munte vandute la pret de pensiune

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 19:30
9252 citiri
Vile la munte vandute la pret de pensiune

Multi proprietari incearca sa obtina bani mai multi pe casele de vacanta pe care si le-au construit in zone turistice declarandu-le de vanzare ca pensiuni.

O investitie imobiliara interesanta pentru aceasta perioada o reprezinta pensiunile turistice care sunt scoase la vanzare de proprietari la preturi mici.

Exista oferte in toate zonele turistice din Romania, iar cele mai multe dintre ele sunt construite recent.

Concurenta in crestere pe acest segment si faptul ca multi au investit fara a studia piata in prealabil sunt principalele motive ale numarului in crestere de pensiuni scoase la vanzare.

"Exista pensiuni scoase la vanzare. Cele mai multe sunt pensiuni construite ca investitie de persoane care nu stau in zona in care s-a ridicat imobilul. Pe de alta parte, sunt constructii prea standardizate, care nu au farmecul unei pensiuni rurale. Cea mai ieftina oferta de pensiune turistica pe Valea Prahovei este in Predeal.

Pensiunea are opt camere, o suprafata de 250 de metri patrati construiti si un pret de 300.000 de euro. La polul opus, cea mai scumpa oferta este tot in Predeal, in zona Trei Brazi, si consta intr-o cladire cu 36 de camere cu o suprafata totala construita de 3.300 de metri patrati. Pretul este de 7.000.000 de euro.

In aceasta perioada, metrul patrat construit de spatiu turistic, la munte, pe Valea Prahovei, variaza intre 786 de euro in Campina si 1.801 euro in Sinaia.

In Azuga, metrul patrat de spatiu turistic are un pret mediu de 925 de euro, in Cornu - 808 euro, in Breaza - 1.521 de euro, in Busteni - 1.383 de euro, in Bran - 872 de euro, iar in Predeal pretul spatiului turistic este de 1.344 de euro.

In alte zone din Romania, preturile sunt mai mici. O pensiune cu opt camere in Maramures costa 120.000 de euro.

#pensiune, #proprietar, #case de vacanta, #zone turistice, #constructii , #Proprietari