Vezi amenzile pentru neasigurarea locuintei

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 11:31
2096 citiri
Vezi amenzile pentru neasigurarea locuintei

Data-limita in privinta asigurarii obligatorie a locuintei impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor este de 15 iulie. Adica mai putin de o luna. 

Cei care nu isi asigura locuinta pana la 15 iulie risca sa fie amendati de primarii cu sume intre 100 si 500 de lei.

Din 15 iulie 2010 si pana in momentul de fata doar 7,5% dintre proprietari au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei.

Cei mai multi dintre acestia sunt din mediul urban. 35% din total sunt locuinte de tip B, adica constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic.

Pretul unei polite pentru acest tip de locuinta este de 10 euro. Casele de tip A, cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn reprezinta 65% din totalul locuintelor iar pretul politei este de 20 de euro.

Valabilitate politei este de un an, iar suma de care va dispune asiguratul in cazul producerii unor daune, este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Conform legii despagubirile sunt platite in termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului de dauna. Primele de asigurare pentru asistatii social vor fi achitate de administratiile locale. 

#asigurare locuinta, #polita asigurare, #pret asigurare, #locuinta , #Proprietari