Topul celor mai scumpe resedinte retrase de la vanzare

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 17:39
5516 citiri
Topul celor mai scumpe resedinte retrase de la vanzare

Contextul economic, marcat de criza financiara internationala, a impus corectii importante de preturi pe piata de real-estate. Nici piata de lux nu a fost ocolita de efectele crizei, iar proprietatile scumpe scoase la vanzare isi gasesc tot mai rar cumparatori. Drept urmare, multi proprietari prefera sa amane momentul vanzarii, in asteptarea zilelor in care piata imobiliara isi va fi revenit la nivelul atins inainte de criza financiara internationala.

Fleur de Lys


Pe primul loc in clasamentul intocmit de revista americana Forbes, se afla Fleur de Lys, o proprietate care apartine Suzannei Saperstein si care valoreaza 125 milioane dolari.

 

Construita dupa modelul Versailles, resedinta de 45.000 de metri patrati din Beverly Hills include un garaj suficient de spatios pentru noua masini. De asemenea, Fleur de Lys are 12 dormitoare si 15 bai.


 


Updown Court  


Pe locul doi se afla Updown Court, cea mai importanta resedinta privata construita in Anglia, de la inceputul secolului al 19-lea.

 

Mai mare decat insasi locuinta reginei, sau decat Hampton Court, constructia are 103 camere, este inconjurata de peste 230 000 metri patrati de gradini si paduri.


In plus, cele cateva sali de bal, camera special amenajata pentru bowling, cinematograful cu 50 de locuri, incaperea pentru situatii de urgenta, helipadul (teren de aterizare pentru elicopter) si garajul cat pentru 8 limuzine intregesc lista argumentelor care i-au determinat pe analistii imobiliari sa evelueze Updown Court la 110 milioane dolari.




Tranquility



Estimata la 100 milioane dolari, Tranquility se afla pe pozitia a treia, in topul celor mai scumpe resedinte din intreaga lume scoase de la vanzare.


Cladirea principala are mai mult de 6000 metri patrati si este decorata in stilul cabanelor montane. Alte dotari de lux ale impunatoarei vile sunt piscina in aer liber, atriumul si sala de cinema cu 19 locuri. Proprietatea se intinde pe o suprafata mai mare de 800.000 metri patrati.



 

Eurasia


Aceasta se afla la aproape 24 km de centrul Moscovei si este evaluata la 100 milioane dolari.


Complexul este compus dintr-un conac, de peste 3500 metri patrati, doua case pentru oaspeti si un complex de recreere imens, dotat cu piscina, doua tipuri de bai, turcesti si rusesti, sala de forta, si sauna.




Hillandale


Pe urmatoarea  pozitie se afla Hillandale, o proprietate din Stamford, Statele Unite.


Construita din piatra, imprejmuita cu garduri naturale si gradini decorate, resedinta include si un teren de tenis si are tot ce ii trebuie unui conac cu specific englezesc.


Estimat la 95 milioane dolari, complexul are 10 bai pentru cele 8 dormitoare spatioase si patru case pentru oaspeti si pentru angajati. De asemenea, incinta cuprinde doua hambre, iar legatura intre toate cladirile se face prin intermediul unei retele de drumuri private, extinsa pe mai mult de 8 kilometri.




Ferma BootJack

Penultimul loc este ocupat de catre  ferma BootJack, din Pagosa Springs, Colorado.


Desi imobilul are doar patru bai si patru dormitoare, valoarea fermei este estimata la 88 milioane dolari mai ales pentru terenul de peste 1200 hectare.


Casutele pentru  oaspeti pot gazdui pana la 50 de persoane si adauga un teritoriu generos la suprafata generala.


Un detaliu special detinut de BootJack ramane centrul acvatic.



Vila Leopolda



Pe Coasta de Azur, se afla ultima proprietate exclusivista din topul celor mai scumpe resedinte din lume scoase de la vanzare de catre proprietari.


Vila Leopolda se intinde pe o suprafata mai mare de 2600 metri patrati si are 11 dormitoare, 14 bai si o piscina.

 

Scarile exterioare, in spirala, numeroasele balcoane si terasele cu vedere atat la Marea Tireniana, cat si la dealurile din jur, sunt alte argumente care consolideaza valoarea de 88 milioane dolari a vilei.