Schimbarea la fata a constructiilor. Cum vor arata imobiliarele viitorului

Marti, 03 Mai 2011, ora 23:23
6108 citiri
Schimbarea la fata a constructiilor. Cum vor arata imobiliarele viitorului

Este greu de prezis ce produse, tehnologii sau sisteme vor detine suprematia in urmatorii 10 ani, insa expertii in constructii spun ca viitoarea criza a energiei va modela felul in care ne construim casa. 

Guru managementului Peter Drucker spunea ca cea mai buna metoda de a vedea in viitor este de a-l crea tu insuti. Acest tip de gandire a stat la baza aparitiei iPhone-ului sau iPad-ului.

COnsumatorii au diverse nevoi si dorinte si in ceea ce priveste casele in care traiesc.

Este clar ca neincetata crestere a populatiei globale va duce la marirea consumului de energie si resurse naturale, printre care petrolul sau apa. In acest context, industria se va indrepta catre furnizarea de locuinte care reduc consumul de energie.

Iata cateva idei si tendinte care vor marca domeniul constructiilor in urmatorii 10 ani, potrivit Builder Online.

Casa-sistem



Casele viitorului vor fi privite, nu ca o cladire la constructia caruia s-a pus o caramida peste alta, ci ca un sistem. Toate elementele case vor fi inter-conectate. Asadar, daca izolezi casa mai bine, vei avea un sistem de incalzire, ventilare si aer conditionat mai mic.

Daca instalatiile vor fi construite calculat, factura la incalzire va fi mai mica.

Desi aceste schimbari au fost "evanghelizate" de ani de zile, constructorii nu le-au luat in seama pana acum. Poate pentru ca nu au avut nici sprijinul producatorilor de materiale de constructie.

Acum, multe produse de acest fel sunt gandite ca niste componente ale unui sistem.

Constructiile modulare intra in normalitate


Unii constructori folosesc deja panouri modulare pentru podele si acoperisuri, insa in scurt timp nivelul de utilizare va creste exponential.

Orice sistem care va reduce timpul de constructie si va spori calitatea unei cladiri va prinde rapid.

Si totusi, constructiile modulare nu sunt neaparat mai ieftine. Insa ofera avantajul unui santier redus, cu mai putine deseuri si promite reducerea problemelor cauzate de umezeala.

Ermetizare mai simpla


Oamenii au inceput sa inteleaga de ce ermetizarea constructiilor este importanta. Mai ales ca a aparut o gama mare de produse pentru a face acest lucru.

Spuma patrunde in toate ungherele si crapaturile, este foarte eficienta dar si destul de scumpa. De aceea, companiile producatoare de materiale pentru constructii vin cu noi optiuni, mai ieftine.

Consumul calculat al apei


Cei mai multi detinatori de case nu se gandesc foarte mult de unde vine si unde ajunge apa. Doar ca atunci cand se va scumpi, acestia vor fi nevoiti sa se gandesca de doua ori inainte sa deschida robinetul.

In curand, vor avea priza la public produsele care elimina sistemele septice si permit reprocesarea apei.

Energia solara devine accesibila


Instalatiile solare sunt acum scumpe si nu foarte aratoase. Dar o noua generatie de acoperisuri solare vor elimina aceste incoveniente.

Producatorii de acoperisuri cu tenta solara vor face sisteme mai ieftine si mai usor de montat, instalandu-se practic odata cu acoperisul.

Integrarea acestora in acoperis vor elimina si problema felului in care arata.

Boilerul hibrid


Desi boilerele fara rezervor sunt foarte eficiente din punct de vedere al eficientei energetice, multi consumatori si constructori inca prefera unitatile traditionale.

In cativa ani acest lucru se va schimba, devrem ce producatorii scot deja pe piata produse hibride care ofera beneficiile combinate atat ale celor doua sisteme, cu si fara bazin.

Ce inseamna asta? Vor incalzi apa ca un boiler fara rezervor dar vor avea si un mic container unde vor stoca apa.

Deseurile agricole, bune pentru casa


Trendul a inceput deja. In afara, nu putini sunt proprietarii de casa care au descoperit caracteristicile de izolare ale paielor.

Acestea pot dura cateva sute pana la mii de ani, cu conditia sa fie uscate. Un balot cantareste intre 20 si 40 de kilograme, iar o casa de 186 de metri patrati are nevoie de aproximativ 300 de baloti.

#constructii, #imobiliare, #viitor imobiliare, #case , #Proprietari