Romania imobiliara: "Avem 97-98% proprietari, care nu-si permit sa dea o zugraveala"

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 16:07
2486 citiri
Romania imobiliara: "Avem 97-98% proprietari, care nu-si permit sa dea o zugraveala"

Piata constructiilor, aflata intr-un declin accentuat, nu se va debloca mai devreme de perioada mai-iunie din anul 2010, a declarat, joi, Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR).

"Pana la anul, mai devreme de mai-iunie, nu ne putem astepta la o dezghetare a pietei constructiilor. (...) Ne asteapta o iarna «fierbinte»", a spus Georgescu, la finalul conferintei "Romania Construct Forum 2009", organizata de MEDIAFAX.

Prin cele mai importante probleme ale acestui sector sunt lipsa capitalului romanesc pentru investitii si calificarea slaba a fortei de munca, potrivit sursei citate.


Georgescu a criticat faptul ca unii dezvoltatori "se incapataneaza" sa mentina preturile de vanzare la un nivel ridicat.


"Romania este o tara a contrastelor. Avem 97-98% proprietari, care nu-si permit sa dea o zugraveala", a spus Georgescu.


Referindu-se la segmentul materialelor, Georgescu a afirmat ca acesta ar trebui sa aiba o pondere de pana la 50% din totalul pietei constructiilor.


In 2008 si 2009, materialele au avut o cota de 35-40% din piata constructiilor, conform sursei citate.


Presedintele APMCR a mai spus ca piata materialelor va scadea cu 30% in acest an , dar spera ca va stagna in 2010, estimari pe baza prognozelor Comisiei Nationale de Prognoza si ale Fondului Monetar International, legate de situatia economica din Romania. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calificare, #capital, #constructii, #materiale, #piata, #scaderi , #Proprietari